SBS heeft spijt van Superman op dramatische vrijdag

SBS 6-baas Remko van Westerloo heeft spijt van zijn programmering van afgelopen vrijdag, toen zijn zender een historisch laag marktaandeel behaalde. Dat vertelt de zenderbaas dinsdag in het AD. De vijfde herhaling van de film Superman Returns uit 2006 trok slechts 284.000 kijkers. “Zelfs een kind ziet dat vrijdag ronduit slecht was. Ik moet ook toegeven dat Superman Returns een programmeringsfout was. Die film duurt veel te lang en was toentertijd geen bioscoopsucces.“

Het was de eerste keer dat Superman Returns bij SBS 6 te zien was. De eerste vijf keer kwam de film op de buis bij zusterzender Veronica. “Dit hadden we niet moeten doen. Maar bedenk ook dat tegenover The Voice alleen maar verliezers bestaan.”

Maar zelfs vaste waarde Hart van Nederland flopte vrijdag met slechts 301.000 kijkers, terwijl Shownieuws slechts 142.000 kijkers noteerde. “Op maandbasis zijn de cijfers gezond en beide programma’s zitten voorzichtig in de lift.”

Met een marktaandeel van 4,9 procent werd het voor SBS 6 een van de slechtste avonden in de afgelopen tien jaar. Maar toch, stelt Van Westerloo, “de zender ontwikkelt zich naar behoren“.