Zendmast in IJsselstein wordt kerstboom


Het leek nog even onzeker, maar eindelijk is er zekerheid. De zendmast in IJsselstein wordt dit jaar weer omgetoverd tot de Grootste Kerstboom ter Wereld. Ondanks dat nog niet alle kosten gedekt zijn, heeft het bestuur van de Stichting Kerstboom hiervoor definitief het licht op groen gezet. Dit komt mede door de samenwerking met Q-music.

Zoals elk jaar was het ook dit jaar weer spannend of de boom ontstoken zou kunnen worden. Voorzitter Ton Westland: “Nadat het in 2011 door technische oorzaken (herstelwerkzaamheden na de kleine brand in juli) donker bleef, was het bestuur er veel aan gelegen de toren dit jaar weer te laten branden.


Gelukkig hebben we een aantal positieve sponsors, met als belangrijkste LG, kunnen binnenhalen. Hoewel de donateurs- en sponsorwerving nog in volle gang zijn en nog niet alle kosten gedekt zijn, hebben we de knoop doorgehakt en opdracht gegeven de voorbereidingen te starten.”


De kerstboom zal vanaf vrijdag 7 december de verzamelplaats en het middelpunt zijn van de Q-kerstkado actie met veel aandacht op de radio. Daarbij zal luisteraars worden opgeroepen kerstkado’s te doneren voor onder andere de Voedselbank en Resto VanHarte. Daarnaast zullen er gedurende twee weken tal van activiteiten worden georganiseerd op en rond het Podium.


Jeroen van Inkel luidt op vrijdag 7 december, tijdens “Van Inkel in de Middag”, de ontstekingsactiviteiten in met een live uitzending vanaf het podium. ’s-Avonds wordt het ontstekingsevent opgeluisterd met een optreden van een bekende artiest. Dit jaar zijn ook The Party van Q-music en de Q-deejays aanwezig. De Q-kerstkado actie wordt op 20 december gezamenlijk afgesloten vanaf het podium in kerstsfeer in IJsselstein.


Voorzitter Westland bedacht de kerstboom in 1990 samen met zijn broer. Ze kregen het in 1992 voor elkaar om de lampjes te ontsteken. Het predicaat 'grootste kerstboom ter wereld' dankt de mast aan een vermelding in het Guinness Book of Records in 1997. Met z’n 367 meter is de toren 43 meter hoger dan de Eiffeltoren. Dit jaar gaan de lichtjes van de Kerstboom voor de vijftiende keer aan. De boom zal branden van 7 december tot 6 januari 2013. [Radio.NL]