Elektronicaconcern BCC zet een streep door de bezorgkosten van aankopen op de BCC website en in een van de 56 winkels in Nederland. Klanten kunnen nog wel voor slechts 15 euro het apparaat thuis laten installeren, of dat nu op de begane grond is of op drie hoog.

Ook verruimt het bedrijf de online besteltijden voor producten die worden bezorgd door Post NL. In plaats van de oorspronkelijke sluitingstijd van 18.00 uur worden nu alle bestellingen tot 22.00 uur de volgende werkdag al bezorgd, en dat vijf dagen per week. De elektroretailer zegt hiermee in te spelen op de wens van de klanten.

Normaal betalen consumenten al snel tussen de 15 en 40 euro extra voor de bezorging van wit- en bruingoed dat in elektronicazaken en webshops wordt gekocht. Producten tot 30 kilo, waaronder magnetrons en televisies (tot 40) worden bezorgd door PostNL.

Zwaardere producten, zoals wasmachines en koelkasten, worden tot aan de deur bezorgd door de speciale BCC bezorgservice. Voorafgaand aan de thuislevering ontvangen klanten een sms-bericht met details over de bezorging. Desgewenst neemt de bezorger het oude apparaat direct mee om te recyclen.