'Skyradio populairste zender bij vrouwen'

Skyradio is veruit de populairste zender onder Nederlandse vrouwen. Het marktaandeel in de doelgroep Vrouwen 10+ steeg in de periode september-oktober naar 11,7%. Ook op het werk is het station nummer één in deze doelgroep, met een marktaandeel van 18,2%. Wekelijks luisteren 1.845.000 vrouwen volgens Skyradio naar het landelijke radiostation.

Met name de stijgende belangstelling bij vrouwen in de leeftijd 20 tot 49 is opvallend. In een jaar tijd groeide die doelgroep van 12,3 naar 14,1%. Dit blijkt volgens Skyradio uit de gepubliceerde luistercijfers van onderzoeksbureau Intomart Gfk.


CEO Philip Alberdingk Thijm: “Een fantastische maand voor Skyradio, met een nominatie voor een Marconi Award en nu de cijfers. We stevenen af op een fantastisch resultaat voor 2012. Er wordt hard gewerkt om de wereld te laten zien dat Skyradio veel meer is dan een non-stop AC-format. Die boodschap komt dus duidelijk over. De muziekmix, het jinglepakket en het logo zijn vernieuwd en passend gemaakt aan deze tijd. Daarnaast is er de No Repeat Workday en hebben we bijzondere evenementen georganiseerd die precies uitstralen wat Sky is: optimistisch, fris, modern, niet bang voor vernieuwing en altijd in beweging.”


"In totaal bereikt Skyradio wekelijks 3,2 miljoen verschillende luisteraars. Het station is de grootste en populairste zender onder vrouwen (10+), maar bereikt nagenoeg net zoveel mannen", zo meldt Alberdingk Thijm van de non-stop muziekzender. [Radio.NL]