Results 1 to 2 of 2

Thread: Firefox OS nu te downloaden en te proberen

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Post Firefox OS nu te downloaden en te proberen

  Firefox OS nu te downloaden en te proberen

  Een testversie van Firefox OS is vrijgegeven en openlijk te downloaden. Deze vroege alpha van het nieuwe smartphonebesturingssysteem draait gewoon als add-on in de Firefox-browser.

  Formeel is de nu beschikbare download een simulator van het in ontwikkeling zijnde Firefox OS. Mozilla-developer Myk Melez biedt deze software aan als add-on voor Firefox op Windows, Mac OS X en Linux. Ondanks de generieke beschikbaarheid van die open source-browser op die drie besturingssystemen, is er voor de Firefox OS-simulator wel sprake van drie verschillende downloads.

  Uitproberen in Firefox

  Na het downloaden volstaat een muisklik om de add-on te activeren. Vervolgens draait het mobiele besturingssysteem in de Firefox-browser. Terwijl Firefox OS nog volop in ontwikkeling is, moet de simulator het makkelijk maken voor developers om bij te blijven. Mozilla blogt dat het die software automatisch updatet. Versie 1.0 moet "binnenkort" af zijn.

  Het smartphonebesturingssysteem valt in zijn huidige vroege staat al wel te voorzien van apps. Mozilla maakt namelijk een webbesturingssysteem, dus programma's daarop zijn gewoon webapps. Google hanteert eenzelfde aanpak met zijn Chrome OS, ontwikkeld voor netbooks. Techblog Ars Technica heeft de Firefox OS-simulator doorgenomen en bespreekt de ingebouwde functies en aanvullende apps.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Re: Firefox OS nu te downloaden en te proberen

  Firefox 17: socialer en veiliger

  De nieuwste versie van Firefox die vanaf gister te downloaden is komt met nieuwe veiligheidsmaatregelen. Daarnaast wordt het mogelijk om Facebook Messenger te integreren met de browser.

  Firefox 17 blokkeert nu automatisch verouderde plug-ins die kwetsbaar zijn voor misbruik. Adobe Flash Player, Adobe Reader en Microsoft Silverlight zullen voortaan up-to-date gehouden moeten worden. De plug-ins kunnen nog wel gebruikt worden, maar daarvoor moet de gebruiker eerst toestemming geven. Zo moeten drive-by downloads voorkomen worden. Drive-by downloads werden bij de recente problemen van de websites van NRC en Vrij Nederland gebruikt.

  Daarnaast worden met de nieuwe versie in totaal 29 beveiligingslekken verholpen. Overigens stopt de ondersteuning voor Mac OS X 10.5 Leopard.

  Firefox 17 socialer

  In de nieuwe versie van Firefox wordt de Social API opgenomen, waarmee gecommuniceerd kan worden met sociale netwerken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Facebook Messenger binnen de browser te gebruiken.


Similar Threads

 1. Firefox 13 te downloaden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 04-06-2012, 18:37:18
 2. Firefox 12 te downloaden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 25-04-2012, 15:34:27
 3. Firefox 10 nu te downloaden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 01-02-2012, 16:16:03
 4. Firefox 9 nu te downloaden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 21-12-2011, 15:59:56
 5. Firefox 7 te downloaden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 28-09-2011, 13:23:34

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •