UPC is begonnen met het via e-mail informeren van haar klanten over prijswijzigingen die op 1 januari 2013 worden doorgevoerd. Daaruit blijkt dat analoge televisie bij UPC duurder gaat worden.

Niet iedereen krijgt met de prijsstijging van analoge televisie te maken. Wie bij UPC een Alles-In-1 pakket afneemt, krijgt in sommige gevallen zelfs met een prijsdaling te maken. In veel van deze gevallen gaat het om een prijsdaling van 0,41 per maand. Het analoge tv-abonnement is voor alle UPC-klanten die geen Alles-In-1 abonnement afnemen noodzakelijk om andere diensten waaronder digitale televisie bij UPC af te nemen.
Boven 18 euro per maand
UPC-klanten die analoge televisie afnemen gaan juist 0,41 per maand meer betalen. Hiermee wordt vanaf 1 januari 2013 de maandelijks abonnementsprijs 18,20. Op 1 oktober paste UPC dit abonnement ook aan, maar dat had met de stijging van de BTW naar 21 procent te maken. In de gemeenten Geldermalsen, Graafstroom, Liesveld, Huissen, Hilversum, Lingewaal, Tiel en Wijchen hanteert UPC voor analoge televisie een afwijkend tarief. Dat heeft vooral met afspraken bij eerdere overname van lokale kabelnetwerken te maken. In deze gemeenten hanteert UPC tarieven tussen de 11,63 en 15,66 per maand. In de toekomst worden deze afwijkende tarieven wel naar het landelijke tarief gelijkgetrokken.

Digitale televisie ook duurder
Omdat digitale televisie bij UPC nog steeds een aanvullende tv-dienst is, wordt ook het kijken naar digitale televisie duurder. Dat geldt niet voor UPC-klanten die een Alles-In-1 abonnement afnemen. Hierin wordt digitale televisie - inclusief 10 HD-kanalen - als standaard geleverd.