Transformers: Revenge of the Fallen
20:30 - 22:35 op RTL5
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (185253 stemmen)
Met Megan Fox, Shia LaBeouf, Rainn Wilson e.aTwee jaar geleden redde de jonge Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de wereld door een verwoestende slag tussen strijdende Transformers, de Decepticons en de Autobots, te voorkomen. Ondanks deze heldendaad is Sam nog steeds een gewone tiener, met alledaagse zorgen over zijn komende studie waarbij hij zijn vriendin Mikaela (Megan Fox) en zijn ouders moet achterlaten. Sam begint net te wennen aan zijn nieuwe leven als student, maar dan belandt hij tegen wil en dank opnieuw in een oorlog tussen de Autobots en de Decepticons. Met behulp van zijn vrienden en commandanten van het veiligheidsbureau NEST probeert hij samen met de Autobots een nieuwe verwoestende confrontatie met de Decepticons te vermijden.


The Beautician and the Beast
20:30 - 22:40 op RTL8
Komedie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (2474 stemmen)
Met Fran Drescher, Timothy Dalton, Ian McNeice e.aDe Amerikaanse visagiste Joy Miller wordt door een foutje aangezien als een Oost-Europese hoogleraar. In deze functie krijgt ze een baan aangeboden om de kinderen van de Oost-Europese dictator Boris Pochenko les te geven. Dit aanbod slaat zij niet af. Eenmaal in het land aangekomen, probeert de visagiste het land warm te maken voor haar westerse ideeŰn. Dat levert heel wat hilarische situaties op


Journey to the Center of the Earth
20:30 - 22:25 op SBS6
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (46467 stemmen)
Met Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem e.aWetenschapper Trevor stuit in zijn zoektocht naar zijn vermiste broer op een verloren wereld in het centrum van de aarde. Samen met zijn neefje en een gids gaan ze op onderzoek uit in deze geweldige en levensgevaarlijke wereld vol bovennatuurlijk monsters.


Disclosure
20:30 - 23:05 op NET5
Drama (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (12866 stemmen)
Met Michael Douglas, Demi Moore, Donald Sutherland e.aTom Sanders wordt gepasseerd voor promotie en komt onder een vrouw te werken waar hij jaren geleden een affaire mee had. Er zijn al problemen in zijn hardware-ontwikkelingsgroep, maar nu krijgt hij meer problemen als zij hem verleidt en aanrandt. Hij besluit zich er niet bij neer te leggen en klaagt haar aan waarbij hij het risico neemt zijn baan en gezin te verliezen.


John Rabe
20:40 - 22:55 op Canvas
Biografie (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.1 (2847 stemmen)
Met Ulrich Tukur, Daniel BrŘhl, Steve Buscemi e.aWaargebeurd verhaal over de Duitse zakenman John Rabe die zich in 1937 in Nanking, China bevindt. De stad wordt echter aangevallen en overgenomen door het Japanse leger. Rabe weet echter met enkele andere buitenlanders een beschermde zone voor burgers op te richten, waardoor duizenden mensen de dood ontlopen.


The 6th Day
22:00 - 00:30 op RTL7
Actie (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (25523 stemmen)
Met Arnold Schwarzenegger, Michael Rapaport, Tony Goldwyn e.aAdam Gibson, helikopterpiloot, overleeft een ernstig ongeluk en keert ongedeerd naar huis terug. Daar ontdekt hij dat een gekloonde versie van hemzelf de plaats in zijn leven heeft ingenomen.


True Justice: Lethal Justice
22:25 - 00:15 op Veronica
Actie (2011) uit Canada
IMDB-rating: 4.7 (39 stemmen)
Met Steven Seagal, Meghan Ory, Warren Christie e.aRegisseur Wayne Rose ("Battlestar Galactica") laat actielegende Steven Seagal ("Machete") en zijn undercoverteam tegen de New Hope Arian Nation optreden. Die organisatie deinst nergens voor terug en haalt alles uit de kast om de plaatselijke verkiezingen ten gunste van henzelf te be´nvloeden. Daarnaast moet de officier van justitie Lisa Clayton een serieverkrachter vrijlaten. Deze vervalt in zijn oude patroon zodat de politie nog maar ÚÚn uitweg ziet: Kane en zijn team moeten met de speciale eenheid SVB samenwerken. Als een vrouwelijke medewerker van die eenheid wordt verkracht, neemt Kane de zaak persoonlijk opů


Babylon A.D.
22:35 - 01:35 op RTL5
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (51545 stemmen)
Met Vin Diesel, Michelle Yeoh, MÚlanie Thierry e.aOorlogsveteraan Thoorop, nu huursoldaat, neemt een gevaarlijk klusje aan. Hij moet een vrouw van Rusland naar China escorteren, maar hij weet niet dat ze drager is van een organisme dat een sekte wil gebruiken om een genetisch gemodificeerde Messias voort te brengen.


Ripley Under Ground
23:20 - 00:55 op Eén
Romantiek (2005) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.2 (472 stemmen)
Met Barry Pepper, Jacinda Barrett, Tom Wilkinson e.aGladde Tom Ripley bevindt zich in de Londense kunstwereld nadat een vriend van hem, een veelbelovende jonge kunstenaar, sterft. Ripley verbergt diens dood voor de wereld en blijft via vervalsingen tegen veel geld kunst op de markt brengen van de dode artiest. Dit wordt bemoeilijkt door een kunstkenner die de vervalsingen opmerkt en de politie die op zoek is naar de schijnbaar verdwenen kunstenaar.


EuroTrip
00:55 - 02:25 op SBS6
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (37083 stemmen)
Met Scott Mechlowicz, Jacob Pitts, Kristin Kreuk e.aDe Amerikaanse tiener Scott heeft een online-vriendinnetje in Duitsland. Haar naam is Mieke, wat Scott dus uitspreekt als Mike. Aangezien hij Mieke als jongen aanziet, schrikt hij wanneer zij vraagt of ze langs mag komen. Als hij dit niet accepteert, wil Mieke niks meer met hem te maken hebben. Maar dan komt Scott erachter dat Mieke eigenlijk een bloedmooi meisje is. Samen met drie vrienden gaat hij op vakantie naar Europa.


M?
01:55 - 04:25 op BBC2
Misdaad (2006) uit IJsland
IMDB-rating: 6.9 (2967 stemmen)
Met Ingvar Eggert Sigur­sson, ├?g├║sta Eva Erlendsd├│ttir, Bj÷rn Hlynur Haraldsson e.aInspecteur Erlendur staat na de moord op een vrachtwagenchauffeur voor een raadsel. Naar aanleiding van een foto van haar graf worden de resten van een meisje opgegraven. Onderzoek leidt naar genetisch bioloog Orn, die het slachtoffer in verband brengt met een zeldzame ziekte.