Presentator 'Nederland in Beweging' test gezondheid

Duco Bauwens is sceptisch over de gezondheid van de gemiddelde Nederlander. "Als ik door de stad loop, zie ik wat er verorberd wordt en hoeveel mensen overgewicht hebben. Dat is een slecht teken", vertelt de presentator van Nederland in Beweging! aan Novum Nieuws.

Aan de andere kant heeft Bauwens het als personal trainer 'hartstikke druk'. "De bewustwording is er, dus dat is positief."


De 39-jarige presentator is vanaf zaterdag op SBS6 te zien met een nieuw tv-programma, Nederland Gezond, waarin verschillende beroepsgroepen de strijd met elkaar aangaan op het gebied van conditie en kennis over gezondheid.


Naast fysieke tests passeren weetjes over voeding, gezondheid en beweging de revue. "Ik vind het heel leuk. In een gezondheidsjournaal geef ik tips en uitleg over een bepaald onderwerp."


Hoewel de eerste aflevering nog moet worden uitgezonden, heeft Bauwens al volop plannen voor een tweede reeks van het programma. "Als je bezig bent, krijg je meteen al allerlei nieuwe ideeŽn", zegt hij. "Het programma is bijvoorbeeld al heel dynamisch, maar ik denk dat het nog dynamischer kan." [Novum/Radio.NL]