BitTorrent via SmartTV in huiskamer


In toekomstige internettelevisies van twintig fabrikanten komt BitTorrent beschikbaar. BitTorrent bevestigt dat met deze fabrikanten een overeenkomst is gesloten. De eerste tv-modellen komen nog dit jaar op de markt.

Het is nog onduidelijk wie de fabrikanten zijn, waarmee BitTorrent een overeenkomst heeft gesloten. Of de internettelevisies ook wel SmartTV of connected tv genoemd die BitTorrent gaan ondersteunen ook in Nederland verkocht gaan worden is evenmin bekend.

Vestel
Broadband TV News gaat er vanuit dat in ieder geval tv-modellen van fabrikant Vestel BitTorrent gaan ondersteunen. Op de IFA beurs die dit jaar in Berlijn werd georganiseerd toonde Vestel een prototype waarop BitTorrent aanwezig was. Vestel wordt ook in Nederland verkocht. Tevens levert Vestel aan andere tv-fabrikanten onderdelen voor hun tv-toestellen. Dat is onder meer voor het merk Loewe het geval.


Volledig BitTorrent aanbod
Op de internettelevisies komt een volledig BitTorrent-aanbod beschikbaar. Naast legaal content bestaat dit ook uit van piraterij afkomstig en dus illegaal content.


Geschreven door: Jarco Kriek