Eredivisie Live, RTL XL en Pathé Thuis als Xbox 360 apps

Microsoft kondigt nieuwe Xbox 360 apps aan voor de Nederlandse markt: Eredivisie Live, RTL XL en Pathé Thuis. Hiermee begint de Xbox 360 ook in Nederland meer dienst te doen als en mediacenter in de huiskamer.

In de VS wordt de Xbox 360 al lang niet meer enkel voor games gebruikt maar de Xbox als een entertainment-platform in Nederland was nog niet volwassen door het gemis aan apps. Daar lijkt nu dus echt verandering in te komen met deze drie grote spelers op het gebied van entertainment. Zelf zeggen ze er in een persbericht het volgende over:Eredivisie Live:

Met de Eredivisie Live app op Xbox 360 bekijk je thuis live de wedstrijden van je favoriete club uit de Eredivisie of uit één van de andere competities in optimale kwaliteit. Je betaalt per wedstrijd en hebt dus geen abonnement nodig. Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: "Na de introductie van de Eredivisie Live app voor mobiele telefoons betekent de beschikbaarheid van onze app op Xbox 360, één van de grootste gaming platformen van Nederland, een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze multimediale strategie.RTL XL:

Het online videoaanbod van RTL. Bekijk alle RTL-programma's wanneer het jou uitkomt op Xbox 360. Vanwege de Kinect ondersteuning is een afstandsbediening niet nodig. Daan de Lange, RTL Nederland: "We leven in een wereld waar video niet langer meer verbonden is aan één scherm. Wij geloven in open distributie van onze content. Mede door de cijfers en ervaringen van entertainmentaanbieders op Xbox 360 in het buitenland, hebben wij de keuze gemaakt voor een app op het Xbox platform. Door Xbox 360 kunnen we het bereik van RTL XL verder vergroten"Pathé Thuis:

Met Pathé Thuis op Xbox 360 kijk je eenvoudig de nieuwste en beste films. Elke week komen er weer nieuwe films uit, ook in HD kwaliteit. Zo heb je eindeloos veel keuze en geniet je van films wanneer je wilt. "Met de lancering van Pathé Thuis op Xbox 360 ondersteunen we onze strategie om op alle relevante plekken in het huishouden aanwezig te zijn. Als toevoeging op onze website en Smart TV apps is Xbox 360 dan ook een zeer belangrijke en onderscheidende uitrol. Pathé Thuis biedt hiermee een nieuw en lokaal video-on-demand platform voor alle Xbox 360-gebruikers.