Linda de Mol krijgt kennisquiz op RTL 4

Linda de Mol krijgt in het voorjaar eindelijk weer een nieuw tv-programma van RTL 4. Het gaat om een kennisquiz. Dat kondigt tv-baas Erland Galjaard van RTL zaterdag aan in het AD. Ik Hou Van Holland gaat zoals eerder bekend naar één seizoen per jaar, in palats van twee. Er is daarom ruimte voor iets nieuws. “Voor Linda de Mol ontwikkelen we nu een grote zaterdagavondshow voor het voorjaar die draait om kennis: een mix van De Slimste en de IQ Test“, zo vertelt de televisiebaas.

Op de zaterdag verliest Galjaard na dit seizoen nog een belangrijke titel: Ushi and the Family. Zijn liefdespartner Wendy van Dijk stopt ermee. “Als directeur denk je: shit, ga door, want je haalt elke week twee miljoen kijkers binnen. Een geheid succes en veel mensen genieten ervan.”

Toch begreep hij het wel. “Als partner begreep ik het dat ze afscheid wilde nemen van die typetjes. Na haar vermommingen als Lucretia en Loesie en de familie Leenders zou ze weer een half jaar moeten werken om een ander personage te ontwikkelen.“