Yellowstone Kelly
13:30 - 15:00 op BBC2
Western (1959) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (316 stemmen)
Met Clint Walker, Edd Byrnes, John Russell e.aTrapper Kelly (Walker) kan in alle rust zijn vallen zetten, omdat hij in vrede leeft met de Sioux-indianen. Daarom weigert hij de cavalerie te helpen als die de strijd met hen aangaat. Maar wanneer het leger een afslachting te wachten staat, is Kennedy wel bereid voor vredesstichter te spelen.


The Ten Commandments
13:35 - 17:05 op Eén
Avontuur (1956) uit Amerika
IMDB-rating: 7.9 (16681 stemmen)
Met Charlton Heston, Yul Brynner, Anne Baxter e.aDe Egyptische Farao Ramses I heeft een bevelschrift uitgevaardigd dat alle eerstgeboren Hebreeuwse jongetjes ter dood worden veroordeeld. Om dit te voorkomen voor Mozes legt zijn moeder hem in een rieten mandje in de Nijl. Mozes wordt gered door de dochter van de Farao, Bithiah. Zij adopteert Mozes als baby en laat hem opgroeien in het rijk van haar broer, Farao Seti, waar hij een goede opleiding geniet. Mozes is het favoriete neefje van Seti en wint de liefde van Nefertiri, maar Rameses haat hem. Als Mozes op een bepaald moment twee IsraŽlieten met elkaar op de vuist ziet gaan, komt hij tussenbeide. Het is Mozes dan duidelijk dat hij van oorsprong een IsraŽliet is en daarom wordt hij gedwongen te vluchten. Hij leeft in de woestijn, waar hij ook in het huwelijk treedt en een zoon krijgt. Hij wordt door God opgedragen om terug te keren naar Egypte om het Hebreeuwse volk te bevrijden van de slavernij.


"I Was a Rat"
15:35 - 17:10 op NED3
Familiefilm (2001) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.7 (47 stemmen)
Met Calum Worthy, Tom Conti, Brenda Fricker e.aOp een regenachtige, donkere avond vinden Bob en Joan een kleine rillende jongen op straat. Als het ouder echtpaar vraagt wat hij daar doet zegt hij alleen "Ik was een rat". Bob en Joan besluiten hem mee naar huis te nemen en te verzorgen. Al gauw blijkt dat hij zich ook als een rat gedraagt, maar dat kan zijn nieuwe ouders niets schelen. Ondertussen gaan er verhalen over de nieuwe liefde van de prins, Aurelia. De jongen, die Roger heet, vertelt van alles over het paleis. Hij weet zelfs dat Aurelia de keukenmeid in het paleis was. Hoe weet hij dat toch allemaal...?


The Way We Were
16:00 - 17:55 op BBC2
Drama (1973) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (8949 stemmen)
Met Barbra Streisand, Robert Redford, Bradford Dillman e.aKatie Morosky is een politiek activist die haar communistische denkbeelden probeert te verspreiden. Tijdens haar studie ontmoet ze Hubbell Gardner, die niet geÔnteresseerd is in politiek maar liever aan sport doet. Ondanks hun verschillende denkbeelden raken ze verliefd op elkaar. Jaren later, als Gardner terugkomt uit militaire dienst, komen ze elkaar weer tegen.


Freaky Friday
17:55 - 19:55 op NET5
Komedie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (22438 stemmen)
Met Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon e.aTess en haar dochter Anna hebben altijd ruzie, en denken beiden dat de ander niet weet hoe zwaar ze het hebben. Op een vrijdag worden ze ineens wakker in het lichaam van de ander, en krijgen ze de kans om meer begrip te krijgen voor de ander. Tess staat echter op het punt om te trouwen, dus moeten de twee snel op zoek naar een manier om de verwisseling weer ongedaan te maken.


Bride Wars
19:55 - 21:40 op NET5
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.1 (38433 stemmen)
Met Anne Hathaway, Kate Hudson, Candice Bergen e.aLiv en Emma zijn al elkaars beste vriendinnen voor zolang ze zich kunnen herrineren. Ze doen alles samen; zo verloven ze zelfs op dezelfde momenten. Maar wanneer blijkt dat ze de bruiloft allebei op dezelfde dag hebben gepland, groeien ze uit tot rivales. Eťn van hen zal de bruiloft moeten verplaatsen, aangezien ze beiden hebben geregeld deze te houden in het Plaza Hotel in New York City. Geen van de tweeŽn zijn bereid om hun locatie en datum aan te passen en een ruzie groeit al snel uit tot een regelrechte oorlog.


Kickboxer
20:15 - 22:15 op RTL7
Actie (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (8094 stemmen)
Met Jean-Claude Van Damme, Dennis Alexio, Dennis Chan e.aKurt Sloane en zijn broer Eric trainen voor een kickbokswedstrijd. Eric vertrekt later naar Thailand, om in het land waar die sport is ontstaan zijn talent te ontplooien. Tijdens een wedstrijd tegen de gevreesde Tong Po raakt hij verlamd en Kurt zweert wraak. Kurt gaat in de leer bij een martial arts-meester en krijgt al snel de bijnaam White Warrior. Tong Po daagt hem uit en om dit kracht bij te zetten ontvoert hij broer Eric en vriendin Mylee. Het ultieme gevecht wordt gevochten op de oude manier: met glasscherven en geoliede doeken omwonden vuisten.


Camping sauvage
21:00 - 22:40 op TV5
Komedie (2004) uit Canada
IMDB-rating: 5.9 (432 stemmen)
Met Guy A. Lepage, Sylvie Moreau, Normand D'Amour e.aPierre-Louis Cinq-Mars wordt achtervolgd door een bende criminelen en moet een poosje op Camping Pigeon gaan wonen. Jackie, de eigenaresse, is een uitbundige, levendige vrouw. Het tegengestelde van de bijzonder klassieke Pierre-Louis, die dan ook in een vreemde, verwarrende omgeving terechtkomt...


Forrest Gump
21:40 - 00:30 op NET5
Komedie (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 8.5 (221358 stemmen)
Met Tom Hanks, Robin Wright Penn, Gary Sinise e.aPresident Kennedy ontving hem al als lid van het All American football-team op het Witte Huis. Hij liet zijn blote billen zien aan Lyndon B. Johnson en als lid van het Amerikaanse tafeltennisteam ging hij namens Nixon op bezoek in China. Zijn telefoontje leidde tot het Watergate-schandaal. De 75 bereikte zijn IQ nauwelijks, maar op zijn simpele manier drukte Forrest Gump zijn voetsporen in drie decennia Amerikaanse geschiedenis.


Cleaner
22:15 - 00:00 op RTL7
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (20735 stemmen)
Met Samuel L. Jackson, Ed Harris, Eva Mendes e.aTom is een voormalige politie-agent met een lichte neurose richting angst voor onhygiene, die deze eigenschap ook in zijn werk meeneemt: namelijk het schoonmaken van plaats delicten. Hij raakt tijdens een zaak betrokken bij een uitvoerig web van intriges wanneer blijkt dat een moord in de doofpot is gestopt.


Bosque de sombras
23:25 - 01:25 op RTL8
Drama (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.9 (1232 stemmen)
Met Gary Oldman, Paddy Considine, Aitana SŠnchez-Gijůn e.aZomer van 1978, de heetste zomer sinds lange tijd. Norman (Paddy Considine) en Lucy (Virginie Ledoyen) maken een moeilijke periode door in hun relatie en besluiten hun vakantie door te brengen in het vakantiehuis dat door hun vrienden Paul (Gary Oldman) en Isabel (Aitana SŠnchez Gijůn), is gekocht in Noord-Spanje. Ver van London af hoopten zij hier midden in het bos in Baskenland op een heerlijke rustige vakantie, waar het huis dan ook ideaal voor is. Maar deze vrede en kalmte wordt plotseling verbroken wanneer zij een meisje met verschrikkelijk misvormde handen ontdekken, verborgen in een houten huisje in het bos. Het bovenmatig angstige meisje is echter te bang om te praten en daarom besluit het paar om haar naar de politie te brengen. Maar hun pogingen om het meisje te helpen worden voortdurend belemmerd door de dichtheid van het bos, evenals door een groep plaatselijke dorpsbewoners die zich blijkbaar voorgenomen hebben de wrede toestand waarin het meisje zich bevindt, onveranderd te laten.


Les mains libres
23:55 - 01:35 op TV5
Drama (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.3 (44 stemmen)
Met Ronit Elkabetz, Carlo Brandt, Noťmie Lvovsky e.aBarbara is een regisseur die films maakt in de gevangenis en Michel is een gevangene die deelneemt aan haar project. Ze worden verliefd maar hun schijnbaar gecontroleerde relatie loopt van de rails. In een uitwisseling tussen de binnen- en de buitenwereld ontwikkelt hun passie zich door middel van aanraking, gefluister, steelse brieven en blikken.


Awaydays
01:35 - 03:15 op BBC2
Drama (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.7 (1519 stemmen)
Met Stephen Graham, Nicky Bell, Liam Boyle e.aPaul Carty is19 jaar en leeft met zijn weinig geÔnteresseerde vader en zusje Molly in een voorstadje van Liverpool. Zijn moeder is overleden en hij verveelt zich enorm. Het geld dat hij verdient met een suf baantje besteedt hij aan platen, voetbal en het nachtleven. Hij lijkt nauwelijks te kunnen ontsnappen aan zijn burgerlijke bestaan, totdat hij Elvis ontmoet. Paul voelt zich erg aangetrokken tot zijn levensstijl en dankzij hem krijgt hij een plek in een beruchte bende; The Packs.