Robbie Williams niet op UPC Horizon mediabox


UPC probeert met grote reclamecampagnes haar klanten over te plaatsen naar het Horizon tv-platform. Nieuwe klanten krijgen bij de meeste Alles-In-1-pakketten Horizon zelfs automatisch. Men heeft dan geen keus tussen een oude mediabox of de nieuwe Horizon mediabox.

Wie echter denkt met de nieuwe Horizon mediabox van UPC de nieuwste technologie in huis te halen waarmee men al het door UPC aangeboden content kan bekijken, komt echter bedrogen uit. Het ontbreken van de gekleurde toetsen op de afstandsbediening en de huidige firmware van de Horizon mediabox zorgen er namelijk voor dat bepaalde interactieve diensten op dit moment nog niet mogelijk zijn.

Robbie Williams schittert niet op Horizon
In meer dan 50.000 UPC-huishoudens ongeveer vijf procent van de digitale tv-klanten bij UPC wordt via de Horizon mediabox naar digitale televisie gekeken. UPC toonde zaterdagavond 24 november in Nederland exclusief het live-concert van Robbie Williams in de O2 Arena in Londen via haar Pay Per View-platform. Het digitale entreekaartje kosten 14,99 kon echter niet via de Horizon mediabox worden aangeschaft. Ook was er geen mogelijkheid om dit telefonisch te doen.


Klanten verontwaardigd
Hierdoor ontstaat de vreemde situatie dat de mediabox die UPC aanprijst als de nieuwe manier van tv-kijken die met zijn gebruikerservaring zich meer in de wensen van de tv-kijker inleeft, juist geen exclusief content kan weergeven. Bij alle andere mediaboxen van UPC is dat wel het geval. UPC stelde eerder dat in de toekomst functies die op dit moment bij andere mediaboxen wel maar bij de Horizon mediabox nog niet beschikbaar zijn, terugkeren in de nieuwste mediabox van het kabelbedrijf.


Geschreven door: Jarco Kriek