Atonement
20:30 - 23:00 op RTL8
Drama (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.9 (54187 stemmen)
Met Saoirse Ronan, Ailidh Mackay, Brenda Blethyn e.aHet verhaal begint in de Engelse zomer van 1935, op de warmste dag van het jaar. Tijdens de naderende dreiging van de tweede wereldoorlog leiden Briony Tallis en haar familie een bevoorrecht luxe leventje in hun gigantische Victoriaans-Gothische landhuis. Terwijl de familie bijeenkomt, zorgt de combinatie van drukkende hitte en lang onderdrukte emoties die op uitbarsten staan voor een onheilspellend gevoel van dreiging en gevaar. Briony, een aankomende schrijfster, is een meisje met een levendige verbeelding. Na een aantal catastrofale misverstanden beschuldigt ze Robbie Turner, de zoon van de huishoudster en minnaar van haar zusje Cecelia van een misdrijf dat hij nooit begaan heeft. Deze beschuldiging vernielt de prille liefde van Robbie en Cecelia en verandert op dramatische wijze voorgoed de levensloop van alle betrokkenen.


The Invention of Lying
20:30 - 22:30 op Veronica
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (56784 stemmen)
Met Jonah Hill, Jennifer Garner, Jason Bateman e.aGervais leeft in een wereld waar niemand liegt. Maar dan komt hij er op een dag achter hoe hij een leugen kan vertellen. Deze ontdekking zorgt er vervolgens voor dat de hele wereld op zijn kop komt te staan.


The English Patient
00:20 - 02:55 op BBC1
Romantiek (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (44327 stemmen)
Met Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe e.aVerpleegster Hana is ervan overtuigd dat er een vloek op haar rust omdat iedereen van wie ze houdt lijkt te sterven. In de nadagen van WO II stort ze zich daarom volledig op de verzorging van een zwaargewonde patient, die zijn geheugen is kwijtgeraakt. Als zij hem voorleest uit zijn enige boek, dwalen zijn gedachten af.


Papa ?a chasse aux lagop?s
00:55 - 02:30 op TV5
Komedie (2008) uit Canada
IMDB-rating: 6.5 (36 stemmen)
Met François Papineau, Sylvie Moreau, Georges Aubin e.aVincent Lemieux wordt beschuldigd van fraude en vlucht naar het hoge noorden om aan de politie te ontsnappen. Met behulp van een digitale camera probeert hij zich te rechtvaardigen ten aanzien van zijn dochters. Hij legt zijn beeld van de financiële wereld uit en blikt terug op pijnlijke jeugdervaringen.