Golden Earring op nummer 1 in Carclassics Top 100


‘Radar Love’ van de Golden Earring is dit jaar door automobilisten uitgeroepen tot de favoriete plaat in de auto. ‘Stil in mij’ van Van Dik Hout werd gekozen tot beste Nederlandstalige plaat voor in de auto en ‘Read my book’ van Shary-an Nivillac werd verkozen tot beste nieuwkomer in de lijst in de Carclassics Top 100 op verkeerszender Traffic Radio.

Beste Carclassic 2012
‘Paradise by the dashboardlight’ van Meat Loaf was vorig jaar nog de beste Carclassic.


Dit jaar kwam ‘Radar Love’ van de Golden Earring naar voren als de ultieme autoplaat. De andere genomineerden waren AC/DC met ‘Thunderstruck’ en Eagles met ‘Hotel California’.


Beste Carclassic 2012: Nederlandstalig
Voor de beste Nederlandstalige Carclassic waren genomineerd: Paul de Leeuw & Ruth Jacott met ‘Blijf bij mij’, Rowen Hčze met ‘Kwestie van geduld’ en Van Dik Hout met ‘Stil in mij’. Het was uiteindelijk Van Dik Hout met ‘Stil in mij’ die met de Carclassic 2012 aan de haal ging.


Beste Carclassic 2012: Nieuw
Go back to the zoo ‘Electric’, Neon Trees ‘Animal’ en Shary-an Nivillac ‘Read my book’ waren dit jaar genomineerd voor de beste nieuwkomer in de Carclassics Top 100. ‘Read my book’ van Shary-an Nivillac werd verkozen tot beste nieuwkomer in de lijst. [Radio.NL]


De Top 5 uit de Carclassics Top 100 voor 2012:
1. Golden Earring - Radar love
2. Eagles - Hotel California
3. AC/DC - Thunderstruck
4. Queen - Bohemian Rhapsody
5. Metallica - Nothing else matters