Geluk en verdriet vanaf januari bij SBS6


In het nieuwe tv-programma 'Kleine Babyís, Grote Zorg' wordt het medisch en verpleegkundig team van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gevolgd bij het bijzondere werk dat ze verrichten. SBS6 is getuige van veel gebeurtenissen op de afdeling verloskunde en de afdeling neonatologie, waar onder andere te vroeg geboren kinderen worden verzorgd.

In Kleine Babyís, Grote Zorg ziet de kijker de geboortes, de behandeling en de verzorging van jonge patiŽnten vanuit het perspectief van het ziekenhuispersoneel van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.


In iedere aflevering ziet de kijker hoe een geboorte op de afdeling verloskunde van begin tot eind verloopt. De afdeling verloskunde is de grootste afdeling van ons land als het gaat om de zorg voor hoog-risico-zwangeren.


De afdeling neonatologie kent een heel andere dynamiek. Te vroeg geboren babyís die op deze afdeling terechtkomen zijn soms al na een zwangerschap van maar 24 weken ter wereld gekomen en liggen hier dan ook voor een lange periode. Het verhaal van deze kinderen wordt over meerdere afleveringen gevolgd. Ook de artsen en fysiotherapeuten op de polikliniek neonatologie worden bij hun werkzaamheden gevolgd. De artsen geven antwoord op prangende vragen en gaan door middel van onderzoeken na wat de situatie van het kind is en hoe deze, indien nodig, kan worden verbeterd. Kleine Babyís, Grote Zorg is vanaf woensdag 3 januari wekelijks om 21.30 uur bij SBS6 te zien. [Radio.NL]