Op het kerkplein in Den Bosch komt op woensdag 19 december een Glazen Huis. Tot zaterdag 22 december 14.00 zal hier non-stop radio gemaakt worden en zoveel mogelijk geld opgehaald worden voor het Glazen Huis van 3FM. Initiatiefnemers van het eerste uur, Romario van ít Land en Jonatan de Boer, sluiten zichzelf op om daar 96 uur lang live radio en televisie te maken zonder enige calorie binnen te krijgen.

De 2e editie van ít glazen huisje Den Boschí is zonder enige hulp van 3FM georganiseerd. Zodra de lokale deejays het huis na 96 uur verlaten, zullen ze met een tourbus de opbrengst naar Enschede brengen.


Tijdens de reis zullen de deejays door gaan met hun radioprogramma. In Enschede zullen ze de cheque die het Glazen Huisje opgeleverd heeft aanbieden.


Net als de deejays van 3FM sluiten Romario van ít Land en Jonatan de Boer, zich dagenlang op in het glazen huisje op het Kerkplein in Den Bosch. Ze eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio. Er zullen verschillende artiesten komen optreden en er zullen activiteiten plaatsvinden om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.


Al negen jaar organiseert 3FM in samenwerking met het Rode Kruis een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. Elk jaar staat een specifieke stille ramp centraal. Dit jaar is dat babysterfte. Ruim 5,5 miljoen babyís sterven elk jaar binnen een maan na de geboorte, of voor of tijdens de bevalling. Iedere 6 seconden sterft ergens in de wereld een baby. [Radio.NL]