John de Mol zet grote stap in China

Het Nederlandse tv-huis Talpa van John de Mol breidt haar rol in de Chinese tv-markt flink uit. Ze begint een joint venture met Puji Star Media, volgens Talpa ‘het meest toonaangevende tv-productiebedrijf van China’. Dat is maandag bekendgemaakt. De oprichting van de joint venture, Talpa China Star, volgt op het immense succes van The Voice of China. “Wij doen al jaren zaken op de Chinese tv-markt, maar op een veel keinere schaal“, legt Talpa-baas Pim Schmitz uit.

Het nieuwe samenwerkingsverband combineert de portefeuille van Talpa met de productiekwaliteiten van Puji Star Media. “De creativiteit van Talpa en de structuur van de formats die het bedrijf ontwikkelt, zijn bijzonder geschikt voor de Chinese markt en het Chinees sprekende publiek”, laten de Chinezen weten.

“Natuurlijk kijken wij uit naar het tweede seizoen van The Voice of China, maar vooral ook naar de samenwerking met de mensen van Talpa.”

Schmitz sluit zich daarbij aan. “Talpa-formats als Ik Hou Van Holland en Sing It zijn met groot succes in China geïntroduceerd, waarmee is aangetoond dat onze creativiteit, en onze bereidheid om productie know-how te delen, aanslaan in dit enorme land. Het nog grotere succes van The Voice onderstreept dat alleen nog maar sterker.”

“Kortom, dit is een belangrijke stap voor Talpa in China.”