Patricia Paay definitief niet terug in Boulevard

Patricia Paay zal ook in de toekomst niet meer te zien zijn achter de desk van RTL Boulevard. Dat boek is gesloten. Dat geeft RTL 4-baas Erland Galjaard aan in het AD. Galjaard beloofde Paay in 2010 een plaatsje aan de desk, maar het bleef bij een paar keer. ”Ze heeft dat een paar keer gedaan en kennelijk was er geen klik met de redactie en de mensen achter de desk. Dan ga ik haar aanwezigheid niet doordouwen. Want het is een ploeg die dagelijks intensief met elkaar werkt. Ik laat dat los“, zegt hij nu.

Paay tekende in 2010 een tweejarig contract bij RTL 4 en daarin stond onder meer dat ze bij RTL Boulevard aan de slag mocht. “De werkelijkheid is dat ik vrijwel nooit gevraagd werd. Jammer”, zei ze in 2011.

“We hebben in goed overleg besloten dat ik vaker op de buis kom. Erland Galjaard had zich niet gerealiseerd dat ik nauwelijks voor RTL Boulevard was uitgenodigd. Dat wilde hij herstellen.”

Het kwam er echter nooit van. Nu haar contract bij RTL 4 is verlopen, stelt Paay er te zijn uitgewerkt door Albert Verlinde na een opmerking over zijn musical Daddy Cool. “Ik zei: ‘Wie zit hier nu op te wachten?’ Op dat moment realiseerde ik me niet dat het een productie van Albert was. Die zat die musical gewoon zonder enige schroom te promoten“, zei ze in oktober.

Galjaard zegt nu er geen enkele moeite mee te hebben dat Verlinde zijn musicals promoot in RTL Boulevard. “Wanneer Albert veel aandacht besteedt aan Shrek, maak ik daar geen ruzie om, tenzij hij het elke week doet en de kijkcijfers eronder lijden.”

“Sterker nog: in dit geval bood ik hem bewust een extra podium, met een special over de premičre. Ik hoor alleen goede kritieken, iedereen was er, was die week talk of the town. En daar gaat het om.“