Dallas gaat zonder J.R verder


Het nieuwe seizoen van de tv-serie Dallas gaat door zonder J.R Ewing. Larry Hagman die deze rol vertolkte verloor vorige week de strijd tegen keelkanker en overleed op 81-jarige leeftijd.

Vorig jaar keerde Dallas na bijna dertig jaar afwezigheid weer op televisie terug. De succesvolle terugkeer van de tv-serie was voor de Amerikaanse tv-zender TNT aanleiding om een tweede seizoen van het vernieuwde Dallas te laten maken. Ook in deze tweede serie zou Larry Hagman in zijn rol als J.R Ewing weer één van de hoofdrollen hebben.

Dood Hagman in serie meegenomen
Ondanks dat al langere tijd bekend was dat Larry Hagman aan de ziekte kanker leed, kwam zijn overlijden toch nog onverwacht. Ook voor de makers van Dallas. De opnames voor het tweede seizoen waren al gestart. Op TNT was zelfs al een promofilm met daarin Larry Hagman te zien. De scenaristen moeten na de dood van Hagman het hele scenario van Dallas gaan herschrijven. Hierbij wordt de dood van J.R Ewing in het script meegenomen. Aan de ingang van de Southfork Ranch in Texas – dat voor een groot deel het toneel van Dallas is – hebben fans een bloemenzee ter ere van Larry Hagman geplaatst.


Langer wachten op Dallas
De dood van Larry Hagman zorgt er zo goed als zeker voor dat het tweede seizoen van Dallas vertraagd wordt. De opnames voor het tweede seizoen waren halverwege, maar omdat het script herschreven moet worden is het bijkans onmogelijk om de eerste aflevering van het tweede seizoen van Dallas op 28 januari 2013 op de Amerikaanse tv-zender TNT uit te zenden. In Nederland wordt Dallas op Net5 uitgezonden.


Geschreven door: Jarco Kriek