Tijdens een 55-uur durende radio-uitzending gaan twee deejays van donderdag 20 december tot en met zaterdag 22 december geld inzamelen voor het goede doel. Dit alles gebeurt in het ‘Glazen Huisje’ in de Deventerstraat in Apeldoorn. De uitzending is 24 uur per dag te volgen op Radio Apeldoorn.

Doel van de uitzending is om door middel van diverse ludieke acties zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het Rode Kruis, het doel van de landelijke Serious Request-actie van 3FM. Twee deejays zullen deze uitzending presenteren; Ruud van den Bosch, eigenaar van Brasserie de Pasch en Gert Mulder, deejay bij Radio Apeldoorn. Op zondag 23 december zullen zij het geld aanbieden in Enschede, waar het ‘grote’ Glazen Huis van 3FM staat.


Gedurende de 55 uur durende actie, zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden rondom het Glazen Huisje. Ook zullen diverse artiesten optreden zoals Tom Haze, Hansen Tomas, Basement, Harry Vesseur en DJ Chiel. Op vrijdagavond is er een speciale Santa City Run door het centrum van Apeldoorn.


De officiële aftrap van de marathonuitzending is op donderdag 20 december om 16.00 uur en wordt gedaan door verschillende Bekende Apeldoorners. [Radio.NL]