3FM Serious Request wil jouw mobieltje

Krijg je met Sinterklaas of Kerst een mooie smartphone? Dan wil 3FM Serious Request graag jouw mobieltje voor de actie #MobileRequest die is opgezet voor het tegengaan van kindersterfte. Door gebrek aan medische zorg en begeleiding sterven er wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen kinderen.

In samenwerking met Vodafone start 3FM Serious Request op 3 december de #MobileRequest actie waarbij je je mobieltje kunt doneren voor het goede doel. Het mobieltje levert een bijdrage aan de actie van 3FM en het Rode Kruis. Volgens Vodafone liggen er gemiddeld 2 telefoons ongebruikt in de la van Nederlandse huishoudens. Het aantal ongebruikte mobiele telefoons in Nederlandse huishoudens vertegenwoordigt gezamenlijk ruim 14 miljoen euro aan goud en zilver dat verwerkt zit in de telefoons. In iedere telefoon zitten meer dan 20 waardevolle metaalsoorten verwerkt. De mobiele telefoon hoeft daarom niet eens te werken of compleet te zijn.Hartenwens

De opbrengst van een 10 jaar oud mobieltje is al genoeg voor een medisch onderzoek van een baby na de bevalling (weging, meting TBC-vaccinatie). De toestellen kunnen worden ingeleverd bij Vodafone of BelCompany-winkel. Iedereen die een mobiele telefoon inlevert, krijgt een kaart met code en via deze code kan men een hartenwens inspreken via 06-11763333. Garantie dat die uitkomt wordt niet gegeven maar tijdens 3FM Serious Request week laat DJ Klaas van Kruistum iedere dag een van de wensen in vervulling gaan.