Vrijdag 30 november komt de nieuwe iMac uit. De superdunne iMac heeft een scherm dat 75% minder spiegelt maar het is geen retina-scherm. Van binnen heeft de iMac ook een update gekregen met uiteraard snellere componenten en een nieuwe Fusion Drive als optie.

We schreven al eerder over de Apple iMac maar toen was er nog geen datum bekend wanneer de iMac daadwerkelijk te koop zou zijn. Vanaf 30 november is de 21,5-inch versie (1920x1080 pixels) beschikbaar in de Apple Retail Store, erkende Apple resellers en online. De 27-inch (2560x1440 pixels) iMac is in december alleen via de Apple Online Store te verkrijgen.Aan de randen is de behuizing van aluminium en glas slechts 5 mm dun en ziet er schitterend uit. We zien daardoor wel de dvd-drive verdwijnen uit de Mac, een trend die we ook al bij de MacBook Pro zagen. De dvd-drive verdwijnt maar de Fusion Drive doet zijn intrede.

Fusion Drive

Apple introduceert met de nieuwe iMac ook de Fusion Drive. De duurdere modellen kunnen met deze harde schijf worden uitgerust. De Fusion Drive is een combinatie van snel flash-geheugen (128 GB) en een grotere (maar langzamere) standaard harde schijf. De schijf zorgt er automatisch voor dat bestanden en applicaties die je vaak gebruikt, worden weggeschreven naar het snelle flash-geheugen en de bestanden die je minder vaak gebruikt op het langzamere gedeelte van de schijf wordt gezet. De schijf optimaliseert zichzelf dus telkens voor de manier waarop jij de iMac gebruikt.Prijs Apple iMac

De 21,5-inch iMac met een 2,7-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,2 GHz en een NVIDIA GeForce GT 640M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1379 ; het model met een 2,9-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GT 650M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1579 euro. De 27-inch iMac met een 2,9-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GTX 660M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1899 euro; het model met een 3,2-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GTX 675MX is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 2079 euro.