Radiostation annuleert kerst en viert de dood

Een Engels radiostation heeft besloten om dit jaar kerstmis te annuleren en in plaats daarvan af te tellen tot de dood. Volgens doemdenkers vergaat op 21 december 2012 de wereld en daarom heeft het radiostation besloten geen kerstmuziek te draaien. Daarnaast maken luisteraars kans op een eigen bunker om mogelijk te kunnen overleven, zo meldt RadioToday.

Al jarenlang gaan er verhalen dat er in 2012 iets vreselijks gaat gebeuren. Op 21 december eindigt de Maya-kalender en dus betekent dit volgens doemdenkers het einde van de wereld. Die dag staan aarde, zon en maan op één lijn en vormt het heelal een zwart gat waarin de aarde zal verdwijnen. Anderen beweren dat de wereld zal exploderen, maar er gaan ook verhalen dat er natuurrampen gaan plaatsvinden.


De rockzender Kerrang Radio in Birmingham heeft daarom besloten om kerstmis dit jaar te annuleren. Het station draait dan ook geen kerstmuziek, maar telt op 21 december af tot de wereld vergaat.


De hele avond komen de uitzendingen van Kerrang Radio live vanuit een lokale bar, waar alle deejays van het station onder leiding van avonddeejay Johnny Doom wachten op de eeuwige duisternis. Daarnaast bepalen luisteraars welke muziek er die avond gedraaid wordt. Een aantal luisteraars krijgt de mogelijkheid om het menselijk ras te redden, want het radiostation geeft die avond namelijk een bunker weg.


Het is niet de eerste keer dat Kerrang Radio in het nieuws komt vanwege nogal opmerkelijke acties. In 2011 strafte de rockzender de verliezer van een radiospelletje met kaartjes voor een concert van Take That. In 2009 begroef het station al eens enkele luisteraars levend. Zij maakten hierdoor kans op ruim 1000 euro. [RS/Radio.NL]