SBS brengt Sterren Springen terug

Het succesvolle format Sterren Springen keert volgend jaar weer terug op SBS 6. De zender heeft dit tijdens haar najaarspresentatie bekendgemaakt. SBS wil tevens oudere kijkers gaan bereiken.

Naast Sterren Springen keren ook De Lijf Show en Dokter Tinus terug bij SBS 6. Nieuwe programma's zijn de muzikale talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen en de dramaserie Speld in de Hooiberg, waarin een Texelse ijsboer op zoek gaat naar de liefde. Danni Lowinski is een een nieuwe serie die is aangekocht van het Belgische VTM. In de serie, die zich afspeelt in Genk, oefent een vrouw op onconventionele wijze het beroep van advocaat uit.


Doelgroep SBS verbreden
Televisie-directeur Remko van Westerloos is optimistisch over het komende jaar voor SBS 6. Ondanks dat diverse nieuwe programma formats niet aansloegen is de vernieuwing bij SBS volgens hem een succes. Met de nieuwe programma's voor het komende jaar en het inzetten van recente successen verwacht hij meer kijkers naar de zender te trekken. Daarbij wil Van Westerloo ook meer rekening gaan houden met een vaak genegeerde oudere doelgroep van boven de vijftig jaar zodat de zender kan meegroeien met de demografische ontwikkelingen.

Geschreven door: Jan-Hein Visser