Kabelbedrijf heeft voor gebruikers van haar Horizon mediabox een speciale remote app uitgebracht. Deze is gratis in de Apple Appstore te downloaden en bruikbaar op de Apple iPad en iPhone.

UPC zegt dat haar Horizon TV Remote app vooralsnog alleen geschikt is voor de iPad 2, iPad New Generation – ook wel iPad 3 genoemd – en iPad 4. De app werkt ook op de iPhone-smartphone vanaf het model iPhone 4. Voor optimaal gebruik van het grotere beeldscherm van de iPhone 5 wordt nog aan een update gewerkt. Ook wordt in één van de komende updates een oplossing gevonden voor het probleem dat kan ontstaan als men deze Horizon TV Remote app gelijktijdig met de Horizon TV app gebruikt.
Horizon TV app niet meer nodig
De Horizon TV app is in principe voor de gebruikers van de Horizon mediabox niet meer nodig als men gebruik van deze Horizon TV Remote app gebruik maakt. Met de nieuwe UPC app kan de gebruiker van de Horizon mediabox – afhankelijk van het afgenomen abonnement – ook naar maximaal tachtig tv-kanalen via computer, tablet of smartphone kijken. Tevens kan men onder meer de Horizon mediabox met deze app bedienen, programma’s via Programma Gemist terugkijken en overal op de wereld programma’s voor opname inplannen.

Koppeling Horizon mediabox belangrijk
Voor optimaal gebruik van de Horizon TV Remote app is het aan te raden om de iPad en/of iPhone aan de Horizon mediabox te koppelen. Hierdoor kan men ook content dat op de Apple apparaten staat op televisie via de Horizon mediabox afspelen of beluisteren. UPC bracht een oudere versie van deze app al eerder in de Apple Appstore uit. Door technische omstandigheden besloot UPC deze app op eerdere momenten uit de Appstore te verwijderen. De Horizon TV Remote app is gratis in de Apple Appstore via https://itunes.apple.com/us/app/hori...5851?ls=1&mt=8 te downloaden.