Results 1 to 9 of 9

Thread: Хардуер за размяна на линий?

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Question Хардуер за размяна на линий?

    Напоследък се загледах в логовете на кама с които разменям.
    Оказа се че всички колеги, с които разменям и използват приемници са крайно нестабилни. Няма такъв който прави активни размени и да има време на активност 24 часа.
    Няма как да знам дали не рестартират камовете си с поради някаква причина, но статистиките са такива. Приемниците варират от среден - висок клас до вече обикновенните DM-500.
    Просто хардуера им се претоварва и oscam се рестартира автоматично или cccam или oscam се рестартира от скрипт които го следи.
    Наблюдавам и колеги които използват компютри, някои с слаб хардуер други с по-добър. Там този проблем го няма, много по стабилно се държат.

    Според мен които държи да си прави удоволствие от размените и да е коректен с тези с които разменя, трябва да отдели някакъв компютър за това. Знам губи се един хоп, но пък може да спечелите стабилни размени. Ако не разменяте кеш дори много стар компютър с процесор 1GHz би ви вършил прекрасна работа.

    Какво е вашето мнение по темата?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    20-04-2012
    Posts
    133
    Uploads
    2

    Re: Хардуер за размяна на линий?

    Не е точно така. Преди време за ццкам сървър ползвах един 500с - само това му беше работата. :)
    Имаше ъптайм по месец и нагоре с 30 линии. Въпрос на това как ще си подредиш нещата и отсееш правилните линии.
    Сега съм на ПЦ - 2 оскама/четеца + ццкам. Нещата са на друго ниво. Имам много добри отзиви за сървъра от хора с които разменям. Сървъра се рестартира всяка нощ.
    То общо взето ако не е с "комерсиална" цел....ти трябват не повече от 30-40 линии за повечето оператори с няколко бекъпа.
    При размяна....проверявам си линиите директно на приемника известно време/2-3 седмици/. И след това се качват на сървъра ако стават - поне аз така правя. Размяна задължително локални за локални !
    Иначе, за мен не е сериозно да претендираш за стабилен сървър и той да е реализиран на приемник....който чете карта/и, раздава....и едновременно го ползваш за гледане....
    В интерес на истината сега навлизат приемниците с 1.3мхз процесори. Ама там нещата са друга бира...ще видим ! :)

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Хардуер за размяна на линий?

    Quote Originally Posted by eppe1 View Post
    Не е точно така. Преди време за ццкам сървър ползвах един 500с - само това му беше работата. :)
    Имаше ъптайм по месец и нагоре с 30 линии. Въпрос на това как ще си подредиш нещата и отсееш правилните линии.
    Сега съм на ПЦ - 2 оскама/четеца + ццкам. Нещата са на друго ниво. Имам много добри отзиви за сървъра от хора с които разменям. Сървъра се рестартира всяка нощ.
    То общо взето ако не е с "комерсиална" цел....ти трябват не повече от 30-40 линии за повечето оператори с няколко бекъпа.
    При размяна....проверявам си линиите директно на приемника известно време/2-3 седмици/. И след това се качват на сървъра ако стават - поне аз така правя. Размяна задължително локални за локални !
    Иначе, за мен не е сериозно да претендираш за стабилен сървър и той да е реализиран на приемник....който чете карта/и, раздава....и едновременно го ползваш за гледане....
    В интерес на истината сега навлизат приемниците с 1.3мхз процесори. Ама там нещата са друга бира...ще видим ! :)
    Според мен докато разменяш на това с което гледаш няма как да имаш стабилна размяна, дори да има по високи параметри на хардуера. Винаги ще се намери да рестартираш, я за нов имидж я есперимент и да го забиеш, за това да си има едно компютърно сърварче което по рядко да се пипа, пък приемника да си остане за експерименти.

    Относно новите процесори, за жалост MHz които ги правят по приемниците отговарят на много по слаб компютърен еквивалент. С joropet разменяхме с extrend от по-висок клас и пак си забиваше като пич. Те хубаво ще пуснат по мощни приемници но софта ще им се промени ще консумира повече ресурси. Според мен до сега това с новите процесори е пазарен трик да залъгват хората (типично за форумите собственост на търговци с онлайн сат магазини), един евтин sh4 приемник носи точно толкова линий колкото скъпарските с broadcom.

    Решението е едно ако не искате да обновявате приемника си постоянно, направете си приемник от компютър, така само ще обновявате софтуера. Вече има работеща енигма за комп така, че софтуерните възможности, ще са съшите като при приемник, но процесора, рамта и дисковото пространство, скоро няма да бъдат достигнати от приемник. Купувайте според нуждите си това е основното. Ако няма да правите много екперименти и размени приемник, ако ли не друга алтернатива.

  4. #4

    Re: Хардуер за размяна на линий?

    Не е само до хардуера.Аз съм с добър комп ,интел коре дуо 2 гигахерца,рам 2 гигабйата но оскама прави проблем,забива и толкоз.Дори като съм разменял кеш,натоварването не е било повече от 10 процента.

  5. #5

    Re: Хардуер за размяна на линий?

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Оказа се че всички колеги, с които разменям и използват приемници са крайно нестабилни. Няма такъв който прави активни размени и да има време на активност 24 часа.
    Какво е вашето мнение по темата?
    Хардуера няма никакво значение!Единствено оказва влияние софтуера на зад-клавиатурното устройство!99 на 100 качват сървъри на приемниците с които гледат и понеже не ги познават и правят глупости по цял ден,след което следват по 20 рестарта, ето откъде идва нестабилноста!Как искаш някоя карта да е стабилна,като тоя дето ти я дава е набутал 50 юзера в оскама?След петия юзер тая карта вече е разпрана,ако е гледана!А след всеки оскам има поне по 200 ццкама,геометрична прогресия може да смяташ!Правилото е просто, имаш 10 карти,слагаш 10 процеса,обединяваш в сървър и раздаваш!Тия 99% правят точно обратното, на един процес качват по 10 ридъра и по минимум 50 юзера!И следва твойта констатация!

  6. #6
    Senior Member njor's Avatar
    Join Date
    23-01-2011
    Posts
    364
    Uploads
    0

    Re: Хардуер за размяна на линий?

    Колеги,вярно е че най важно е управлението на хардуера,но при всички случай по мощния дава повече възможности.
    Например разработчика на оскам казва така:оскама не се нуждае от голяма компютърна мощ,но когато потрябва-трябва да е налична.Много не двусмислено не мислите ли?

  7. #7

    Re: Хардуер за размяна на линий?

    Колеги, не е само хардуера според мен а лоялността на хората със сървър! Дали приемници или компютри не е толкова от значение.Но повече мощ никога не е излишна.

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Хардуер за размяна на линий?

    Quote Originally Posted by ili7107 View Post
    Колеги, не е само хардуера според мен а лоялността на хората със сървър! Дали приемници или компютри не е толкова от значение.Но повече мощ никога не е излишна.
    Аз съм разменял и с приемник и с рутер за сървар също и с компютър. Ако направиш размени от даден брой нагоре и нещата започват да не вървят колкото и да ти се иска. Просто хардуера не издържа. Този брой не е много голям например 20 размени с оскам и се оказаха лимита на дм-500 после и на рутера 1043 които е с подобен процесор като на приемник. Работи няколко часа и забива авторестарта го оправя, но при хората с които разменям се показва че сървара е нестабилен.

    За другото си безкрайно прав то дори е по важно от хардуера според мен.

  9. #9
    New Member
    Join Date
    13-03-2010
    Posts
    8
    Uploads
    0

    Re: Хардуер за размяна на линий?

    Мога да потвърдя че DM500 с малък брой клиенти се държи перфектно - с месеци не го пипам, понякога гледам с него но рядко.Личното ми мнение е, че за четец стават всички ресивери с оскам като не пречи да се гледа с тях.Стабилен сървър обаче трябва да е PC или VPS.Процесора може и да е слаб - 1.3 - 1.7 GHz но памет поне 1GB.Най-добър резултат имам с CSP.Колкото повече клиенти правят кеш - толкова по бързо работи,и размяната на кеша също работи добре.Никакъв freez и отговори от кеша за 0 или 1мс.С три четири карти може да се направи много стабилен и бърз сървър. С други думи - с ресивера четеш картата , гледаш и пускаш 1-2 линии към сървара за размяна.

Similar Threads

  1. Канaли с пряко предаване на Формула 1
    By turbopower in forum Bulgarian / Български
    Replies: 10
    Last Post: 28-10-2012, 09:38:26
  2. Replies: 0
    Last Post: 20-07-2012, 14:18:53
  3. Info Най-добра софтуерна конфигурация за dvb-s;s2 htpc
    By turbopower in forum PC приемници и карти
    Replies: 0
    Last Post: 15-05-2012, 22:51:56
  4. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  5. Айде и аз да разменя с малко българчета :)
    By adskiqt in forum Без реални карти
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2009, 14:38:40

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •