Terminator Salvation
20:30 - 22:40 op RTL5
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (167823 stemmen)
Met Christian Bale, Anton Yelchin, Sam Worthington e.aDe film volgt John Connor (Christian Bale) die wanhopig poogt een verzetsleger te organiseren in een oorlog met een leger van robot-overheersers (Skynet). Het is de laatste en enige hoop voor de mensheid om zich aan de heerschappij van Skynet te onttrekken. Sleutelfiguur binnen het verzet is Marcus Wright (Sam Worthington), een ter dood veroordeelde crimineel die in zijn dodencel op zijn lot wacht.


Not Easily Broken
20:30 - 22:30 op RTL8
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (1435 stemmen)
Met Morris Chestnut, Taraji P. Henson, Maeve Quinlan e.aEen stel is gelukkig getrouwd. Hun trouw aan elkaar wordt echter zwaar beproefd nadat Clarice zeer zwaar gewond raakt bij een auto ongeluk waarna Dave een affaire begint met een andere vrouw.


Harry Potter and the Goblet of Fire
20:30 - 23:35 op SBS6
Avontuur (2005) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.7 (84148 stemmen)
Met Eric Sykes, Timothy Spall, David Tennant e.aHarry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermione naar het WK Quidditch. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld parradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Hogwarts is er een ander evenement; het Tri Wizard Tournement. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool beker te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Goblet of Fire gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Cedric Diggory van Hogwarts. Echter, de vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...


Let the Right One In
20:40 - 22:30 op Canvas
Drama (2008) uit Zweden
IMDB-rating: 8 (115205 stemmen)
Met Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar e.aOskar is een 12-jarig jongetje, dat continu wordt geplaagd door twee bullebakken. Op een dag maakt Oskar kennis met zijn nieuwe buurmeisje en de twee worden vrienden. Sinds ze naast Oskar en zijn familie is komen wonen, sterven plotseling een hoop mensen, maar niemand weet waarom, behalve Oskar, die een geheim van zijn buurmeisje weet.


Semi-Pro
21:00 - 22:55 op Comedy Central
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (42162 stemmen)
Met Will Ferrell, Woody Harrelson, André Benjamin e.aDe jaren '70. Jackie Moon (Will Ferrell) is zowel de eigenaar, coach als topspeler van het basketbalteam Flint Michigan Tropics. De Tropics komen uit in de American Basketball Association, die op het punt staat samen te gaan met de NBA. Slechts vier teams uit de ABA mogen het volgende seizoen in de NBA verder gaan, en Moon is vastbesloten de Tropics naar deze eerste vier de loodsen.


Magicians
22:00 - 23:45 op RTL7
Komedie (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6 (3411 stemmen)
Met Robert Webb, David Mitchell, Sarah Hadland e.aHarry en Karl zijn hun hele leven al vrienden en vormen het beste goochelduo van het land. Nadat er iets verschrikkelijk fout is gegaan tijdens hun "guillotine act", is zowel hun vriendschap en carrière over. Omdat Harry al zijn geluk verspeeld heeft en helemaal blut is, zet hij zijn zinnen op het winnen van het prijzengeld dat wordt uitgeloofd aan de winnaar van de prestigieuze "International Magic Shield" wedstrijd. Maar om deze wedstrijd te winnen moet hij het opnemen tegen 's werelds vreemdste goochelaars - inclusief zijn grootste rivaal Karl met zijn act als de helderziende "Mindmonger". Kunnen nieuwe trucs en een nieuwe assistente Harry helpen te overwinnen?


The Chronicles of Rid****
22:40 - 00:55 op RTL5
Actie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (36779 stemmen)
Met Vin Diesel, Colm Feore, Thandie Newton e.aRid**** is de laatste vijf jaar op de vlucht geweest voor premiejagers die vastberaden zijn de prijs op zijn hoofd te innen. Nu bevindt hij zich op de planeet Helion, thuisbasis voor een progressieve multiculturele samenleving, waar de religieuze leider Lord Marshal een invasie heeft gepleegd. Wanneer Rid**** verbannen wordt naar een ondergrondse gevangenis ontmoet hij Kyra. Zijn pogingen om zichzelf en Kyra te bevrijden leiden hem naar een rechtstreekse strijd met Lord Marshal.


Dirty Mind
23:20 - 01:05 op Eén
Actie (2009) uit België
IMDB-rating: 6.6 (505 stemmen)
Met Wim Helsen, Robbie Cleiren, Kristine Van Pellicom e.aDe verlegen loser Diego ontwaakt na een verkeersongeluk in het lichaam van Tony T, een coole stuntman. Gezien deze psychologische toestand, wordt hij het ideale onderwerp voor neurologe Jaana. Zij wil Diego terug naar zijn ware gedaante brengen, al wil hij dat zelf niet.


De helaasheid der dingen
00:15 - 01:55 op NED2
Drama (2009) uit België
IMDB-rating: 7.3 (3993 stemmen)
Met Pauline Grossen, Koen De Graeve, Johan Heldenbergh e.aDe jonge Gunther Strobbe groeit op in een marginale familie die leeft volgens het motto 'God schiep de dag en wij nietsnutten slepen er ons doorheen'. Aan die routine van alcohol, rokkenjagen en nietsdoen komt plots een eind als Gunther door een sociaal werkster van zijn familie wordt gescheiden en in een pleeggezin wordt geplaatst. Vijftien jaar later dreigt Gunther vader te worden van een ongewenst kind. Gaat hij hetzelfde lot als zijn vader tegemoet? Of kan hij wel ontsnappen aan de helaasheid der dingen?


Showdown in Little Tokyo
01:05 - 02:35 op SBS6
Actie (1991) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (3714 stemmen)
Met Dolph Lundgren, Brandon Lee, Cary-Hiroyuki Tagawa e.aIn een stadsdeel van Tokyo zwaait de keiharde Funekei Yoshida de scepter. De undercover agenten Chris Kenner en Johnny Murata willen een einde maken aan Funekei's schrikbewind.


The Counterfeiters
01:55 - 03:30 op BBC2
Misdaad (2007) uit Oostenrijk
IMDB-rating: 7.6 (15987 stemmen)
Met Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow e.aBerlijn 1936. Sorowitsch is de koning der valsemunters. In zijn wereld van misdadigers, gigolo's en lichtekooien is het leven niet meer dan een spel... en het geld dat hij daarvoor nodig heeft, drukt hij gewoon zelf. Op een dag wordt hij verraden. Hij wordt opgepakt door commissaris Herzog en naar het concentratiekamp van Mauthausen gedeporteerd. Daar komt het er op neer om zijn eigen vel te redden tegen elke prijs. Sorowitsch vreest het ergste wanneer hij in 1944 naar Sachsenhausen wordt overgebracht. Maar het leven biedt hem een laatste kans. Bij aankomst wordt hij opgewacht door niemand minder dan commissaris Herzog die er een geheime missie leidt. Sorowitsch en een groepje zorgvuldig uitgezochte professionals moeten een heel pak buitenlands geld vervalsen....