TLC wordt de hele dag beschikbaar

TLC, dé TV-zender voor vrouwen, is met ingang van 8 januari 2013 de hele dag beschikbaar. Uit onderzoek onder kijkers van TLC blijkt dat er meer behoefte is aan de eigenzinnige, non-fictie vrouwenprogrammering. De stijging van 185% van het marktaandeel in het recente extra tijdvak 15.00 tot 18.00 uur onderstreept dit volgens de vrouwenzender.

Jochem de Jong, algemeen directeur Discovery Networks Benelux: "Dat TLC anderhalf jaar na de lancering op veler verzoek de hele dag beschikbaar komt, is een absolute kroon op ons werk.


Met TLC bewezen we dat we in staat zijn om een sterk televisiemerk neer te zetten dat in korte tijd een trouwe fanbase aan zich wist te binden. De TLC-fan is naast trouw ook actief, getuige de constante groei van onze sociale media en het aantal kijkers dat meedoet aan adverteerdersacties. Dit maakt onze positie van meest selectieve vrouwenzender nóg sterker."


Uit onderzoek binnen het TLC Panel blijkt dat de behoefte aan uitbreiding van het aantal uitzenduren van TLC groot is. TLC blijft daarom dé non-fictie en lifestyle entertainment tv-zender voor vrouwen.


Animal Planet blijft beschikbaar
Animal Planet HD blijft te zien bij alle operators met een HD aanbod. Daarnaast is bij een groeiend aantal distributeurs Animal Planet in standaard definitie te ontvangen in het extra pakket. Aanvullend zendt TLC drie uur Animal Planet-programmering per dag uit op werkdagen van 12:00 tot 15:00 uur en in het weekend van 06:00 tot 09:00 uur. In dit blok worden de programma’s uitgezonden die op basis van de kijkcijfers in 2012 het meest popualair zijn onder de doelgroep Vrouwen 20-49 jaar. [Radio.NL]