Overname Eredivisie Live afgerond


De overname van Eredivisie Live door het Amerikaanse tv-netwerk Fox mag doorgaan. De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft daarmee ingestemd. Dat lieten beide partijen vrijdag weten. Fox International Channels (FIC) en Eredivisie Media & Marketing kijken nog naar de mogelijkheid van een extra zender.

De firma van mediamagnaat Rupert Murdoch maakte in augustus bekend een meerderheidsbelang van 51 procent te hebben genomen in de Nederlandse zender. Daarmee verzekerde FOX zich voor de komende dertien jaar van de uitzendrechten van de Eredivisie. Naar verluidt is met de deal ruim een miljard euro gemoeid.


Volgens directeur Alex Tielbeke van EMM is de samenwerking goed nieuws voor zowel de clubs als de fans. "De overeenkomst betekent een stevige injectie voor het Nederlandse voetbal. Door de lokale en internationale ervaring van Fox te combineren met onze eigen tv-zender worden we in staat gesteld de fans optimaal en met hoge kwaliteit te bedienen en het succes van Eredivisie Live verder uit te bouwen."


Fox gaat de mogelijkheid om een extra tv-zender te creŽren nog onderzoeken. De samenvattingen van de Eredivisie zijn in elk geval tot en met het seizoen 2013-2014 te zien bij de NOS, laat directeur Frank Rutten van EMM weten.


"Voor de periode daarna worden alle opties met betrekking tot uitzending van de Eredivisie samenvattingen overwogen, waarbij voorop staat dat deze net zoals in de huidige situatie toegankelijk blijven voor het grote publiek. Want welke beslissing we ook nemen, een ding staat daarbij vast: ook na 2014 zijn de Eredivisie samenvattingen te zien op het open net." [Novum/Radio.NL]