UPC stoot in 2013 geen analoge tv-zenders af


Kabelbedrijf UPC houdt ook in 2013 vast aan de doorgifte van het huidige aantal analoge tv-zenders via haar kabelnetwerk. Dat blijkt uit uitspraken van Mark Giesbers - Vice President Marketing & Content UPC – in de Digigids 2013 van tv-gids Totaal TV.

UPC wil in 2013 het aanbod van digitale tv-zenders en HD-kanalen op goed niveau houden. Daarbij is vooral belangstelling voor nieuwe digitale themakanalen en premium zenders. Om toekomstige uitbreidingen te kunnen realiseren, hoeft UPC geen analoge tv-zenders uit het aanbod te schrappen.

Analoog tv-standaard
UPC geeft in haar verzorgingsgebied in de meeste plaatsen een analoog zenderpakket van dertig tv-kanalen of meer door. Hierbij stelt UPC dat analoge televisie de standaard is en ziet men digitale televisie als een aanvullende dienst. Alles bij Alles-In-1-pakketten levert UPC digitale televisie standaard in het productaanbod.


Analoog aanbod in toekomst minder
Natuurlijk ontkomt UPC er in de toekomst niet aan om het analoge zenderaanbod te verkleinen. Analoge televisie neemt veel ruimte in beslag. Met de blijvende toename van nieuwe digitale themakanalen, premium zenders en andere digitale diensten als video on demand ontkomt ook UPC er niet aan om minder analoge tv-zenders door te geven. Deze aanpassing is echter pas na 2013 te verwachten.


Binnenkort Totaal TV Digigids 2013
In de eerstkomende editie van Totaal TV wordt – zowel voor de abonnee als de koper in de winkel – de gratis Digigids 2013 meegeleverd. In een handig boekwerk wordt door Totaal TV naar de ontwikkelingen op het gebied van (multi)media in 2013 vooruitgeblikt.


Geschreven door: Jarco Kriek