Spits opent KRO's Proeflokaal Top 2000 op Radio 2

De eerste uitzending van Tijd voor Twee Proeflokaal van de Top 2000, de speciale Top 2000-editie van het lunchprogramma van Frits Spits en Bert Haandrikman, is op maandag 3 december. Proeflokaal wordt drie weken lang op werkdagen uitgezonden vanuit het Top 2000 Café in het Hilversumse Beeld en Geluid. Willeke van Ammelrooij is de stamgast in de eerste uitzending.

Voor de stamtafel worden gasten uitgenodigd die net als de platen in Top 2000 bekend zijn bij het publiek en die hun stempel hebben gedrukt op 2012.


Naast Willeke van Ammelrooij zijn in de loop van de serie Guido Weijers, Richard Groenendijk, Henny Vrienten, Carice van Houten, Mart Smeets en ruimtevaartheld André Kuipers de gasten. Iedere dag kunnen de luisteraars tijdens de rubriek het 'Volgende Dag Gedicht' van Frits Spits een poging doen de gast te raden die hij in enkele dichtregels portretteert.


Tijd Voor Twee met Frits Spits & Bert Haandrikman komt van 3 tot en met 24 december live vanuit Beeld en Geluid, elke werkdag van 12.00 uur tot 14.00 uur op Radio 2. [Radio.NL]