KPN brengt glasvezelmerken onder bij Telfort

KPN gaat een aantal glasvezelaanbieders vanaf volgend jaar samenvoegen onder de noemer van Telfort. Het gaat om recent door KPN overgenomen aanbieders.

Edutel, Lijbrandt, XMS, KickXL en Concepts van KPN worden in 2013 gefaseerd gerebrand naar Telfort. KPN heeft de geruchten hierover tegenover Telecompaper bevestigd. KPN is zelf naast haar eigen merknaam al actief met XS4ALL en Telfort.


Telfort zelfde als KPN
Dat KPN de namen van de glasvezelaanbieders kan gaan aanpassen naar Telfort is een gevolg van de overname van deze dienstverleners afgelopen najaar. Lijbrandt Telecom was al eerder in het bezit van KPN gekomen en daar kwamen de kleinere aanbieders bij na goedkeuring van de Nederlandse Mededingen Autoriteit. Precieze details over de aanpassingen geeft KPN pas volgend jaar. Telfort is als prijsvechter vooral bekend vanwege haar hilarische commercials waarin een ex-miljonair vanwege de crisis terugvalt op de voordelen van deze aanbieder van telefonie, internet en digitale televisie. KPN concurreert met haar drie grote merken voornamelijk met de traditionele kabelexploitanten en aanbieders van ADSL zoals Tele 2.

Geschreven door: Jan-Hein Visser