Eigenaar mediapark Hilversum failliet

TCN Media Park B.V., de beheerder van het Hilversumse mediapark, is vrijdag definitief failliet verklaard. Het betekent niet dat het licht uitgaat bij de omroepen op het park.

TCN is al een aantal weken in het nieuws vanwege (dreigende) faillissementen. Zo vielen er al meerdere bedrijfstakken om en nu is het de beurt aan de managementorganisatie van het in Hilversum gevestigde mediapark. Het faillissement heeft geen betrekking op al het vastgoed in Hilversum waarin de vele studio's en omroepen gevestigd zijn.


Licht blijft aan in Hilversum
TCN benadrukt dat de grond en gebouwen op het Hilversumse mediapark buiten het faillissement vallen en dat er dus geen gevolgen zijn voor alle omroepen en studio's die er programma's maken. Het vastgoed is eigendom van Media Park Enterprise, een joint-venture van TCN en Engels vastgoedbedrijf Europa Fund II.Het faillissement van Media Park B.V. raakt dan ook alleen de managementorganisatie van het mediapark. De mediaparkdirecteur is dan ook in principe werkeloos, maar blijft de bedrijfsvoering voortvoeren totdat de curator een oplossing gevonden heeft.

Geschreven door: Jan-Hein Visser