SBS Belgium beleeft zeer positieve maand

SBS heeft in Nederland een bescheiden succes geboekt met de programmatische vernieuwing op haar zenders en kijkt tevreden terug op het najaar. SBS Belgium is zelfs euforisch.

Vergeleken met de SBS zenders in Nederland zit er bij de Belgische SBS-zenders een veel opvallender groei in zowel het marktaandeel van VIER als van VIJF. Het kijkonderzoek van CIM concludeert dat SBS Belgium de enige Vlaamse zendergroep is die het afgelopen najaar groeicijfers optekende. VIER haalde in november het hoogste marktaandeel sinds de oprichting van het oorspronkelijke VT4 in 1995.


Komst vier veranderd vlaams tv landschap
Zowel bij het totaal aantal kijkers als bij de voor adverteerders interessante doelgroep van 18- tot 54-jarigen was er groei te zien. Volgens programmadirecteur Liesbet Vrieleman dankt VIER de groei onder meer aan het veelbesproken programma 'De Slimste Mens ter Wereld'. CEO Thierry Tacheny van SBS Belgium stelt dat de komst van VIER (als opvolger van VT4 red.) de Vlaamse televisiemarkt grondig heeft veranderd. Ook het zusterkanaal VIJF deed het goed. Tussen 17 en 24 uur haalde VIJF zes procent marktaandeel bij 20- tot 49-jarige vrouwen en dat is een groei van zeven procent ten opzichte van november vorig jaar.

Geschreven door: Jan-Hein Visser