COAX inventariseert klachten UPC Horizon-klachten


Kabelbedrijf UPC voelt steeds meer druk van belangenverenigingen om de problemen die er op dit moment met de nieuwe Horizon mediabox zijn op korte termijn geheel of gedeeltelijk op te lossen.

Nadat de Consumentenbond heeft aangekondigd de situatie rond de Horizon mediabox nauwlettend te volgen en waar nodig is in te grijpen, is het nu belangenvereniging voor kabelabonnees COAX die aan de bel trekt. COAX krijgt steeds meer meldingen van problemen met de Horizon mediabox. Het heeft daarom besloten klachten te gaan inventariseren.

COAX in overleg met UPC
UPC-klanten die problemen met de Horizon mediabox hebben kunnen deze via de internetsite van COAX via deze link melden. COAX heeft op 17 december haar periodiek overleg met UPC. Daarbij staat de situatie rond de Horizon mediabox hoog op de agenda. De aangemelde problemen zullen in dit overleg worden meegenomen. Dat meldt voorzitter Hans Ronhaar aan Totaal TV.


Updates in aantocht
UPC heeft aangekondigd dat het in twee grotere updates de meeste problemen met de Horizon mediabox gaat aanpakken. Naast deze twee grote updates brengt UPC tussendoor nog zogenaamde patch-updates voor de Horizon mediabox uit. Wanneer de eerste grote update beschikbaar komt, is nog niet bekend. UPC sprak eerder over de maand november maar de eerste grote update dient nog doorontwikkeld en verder uitgetest te worden.


Gekleurd scherm Philips en Sony
Parallel aan de ontwikkeling van de eerste grote update loopt een traject waarbij een oplossing voor het DCHP-probleem via HDMI gevonden wordt. Enkele tv-modellen van de in Nederland veel verkochte tv-merken Philips en Sony hebben hierdoor last van een terugkerend gekleurd scherm bij gebruik van de Horizon mediabox.


Geschreven door: Jarco Kriek