Sunset Blvd.
14:05 - 15:50 op Eén
Drama (1950) uit Amerika
IMDB-rating: 8.7 (39588 stemmen)
Met William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim e.aSunset boulevard uit 1950 gaat over de wrede wereld die Hollywood heet. Een ambiteuze scenarist ontmoet een vrouw die in de periode van de stomme film een mega-ster was. Nu woont ze in een groot, eng huis, slechts bijgestaan door een sinistere butler. De scenarist trekt bij haar in en verliest stukje bij beetje zijn zelfrespect. Billy Wilder laat met karakteristiek cynisme zie hoe leeg en ijdel de droomfabriek is. William Holden en Gloria Swanson spelen het paar dat zijn dromen op de kille werkelijkheid ziet stukslaan. Sunset Boulevard draait sinds enige jaren als musical op Broadway.


Waar is het paard van Sinterklaas?
15:30 - 16:45 op NED3
Familiefilm (2007) uit Nederland
IMDB-rating: 6.5 (45 stemmen)
Met Anneke Blok, Robbert Blokland, Peter Bolhuis e.aWinky moet een jaar lang op het paard van Sinterklaas letten en wanneer deze kwijt raakt moet ze alles op alles zetten om hem terug te vinden.


Kiss the Girls
20:00 - 22:20 op RTL7
Misdaad (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (17036 stemmen)
Met Morgan Freeman, Ashley Judd, Cary Elwes e.aAcht ontvoerde vrouwen. Alle acht beeldschoon. Alle acht talentvol. Alle acht hebben gemeen dat ze in handen zijn gekomen van de moeilijk grijpbare "verzamelaar" Casanova. De jacht is op hem geopend in deze uitzonderlijk spannende race-tegen-de-klok-thriller, gebaseerd op de bestseller van James Patterson. Eén van de ontvoerde vrouwen,gespeeld door Asley Judd, weet te ontsnappen. Vastbesloten haar mede gevangenen te bevrijden, krijgt ze hulp van Alex Cross (Morgan Freeman), een meester van het onoplosbare. Al snel blijkt dan niet alleen zijn reputatie op het spel staat.


The Twilight Saga: New Moon
20:00 - 22:35 op NET5
Avontuur (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 4.5 (139900 stemmen)
Met Kristen Stewart, Christina Jastrzembska, Robert Pattinson e.aNadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraagbaar is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vind troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...


La fausse suivante
21:00 - 22:25 op TV5
Komedie (2000) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.4 (129 stemmen)
Met Isabelle Huppert, Sandrine Kiberlain, Pierre Arditi e.aEen bijzonder rijke jongedame verkleedt zich als ridder om haar toekomstige echtgenoot, Lélio, te peilen voordat ze met hem trouwt. Deze vermoedt niets en stort zijn hart uit bij zijn nieuwe vriend. Hij vertrouwt hem toe dat hij heeft afgezien van een gravin voor een betere partij, in Parijs...


Along Came a Spider
22:25 - 00:35 op RTL7
Thriller (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (18489 stemmen)
Met Morgan Freeman, Monica Potter, Michael Wincott e.aDe dochter van een congreslid wordt ontvoerd. Alex Cross, die net herstelt van het verlies van een partner, raakt steeds meer bij de zaak betrokken.


House on Haunted Hill
23:25 - 01:15 op RTL8
Horror (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (18596 stemmen)
Met Geoffrey Rush, Famke Janssen, Taye Diggs e.aMultimiljonair Steven Price denkt dat hij zijn vrouw niet beter kan verrassen dan door haar verjaardagsfeest te houden in een huis dat in het verleden dienst deed als gevangenis voor geestelijk gestoorden. Al snel blijkt dat het huis zijn eigen wil heeft.


Notre univers impitoyable
23:55 - 01:25 op TV5
Komedie (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.6 (229 stemmen)
Met Alice Taglioni, Jocelyn Quivrin, Thierry Lhermitte e.aHet leven van Margot en Victor loopt op rolletjes. Ze houden van elkaar en zijn beide jonge leidinggevenden in hetzelfde advocatenkantoor voor zakelijk recht. Wanneer de baas en nieuwe partner moet benoemen loopt alles spaak: Margot en Victor worden concurrenten...


The Two Mr. Kissels
01:20 - 02:45 op BBC1
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (283 stemmen)
Met John Stamos, Robin Tunney, Anson Mount e.aAndrew en Robert Kissel waren twee succesvolle en steenrijke broers die alles hadden wat een mens kan willen. Een prachtig huis, allebei een mooie echtgenote, twee goedbetaalde jobs. En toch worden de twee uiteindelijk dood teruggevonden, telkens gestorven onder mysterieuze omstandigheden. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.