Gaston Starreveld verdient bijna evenveel als premier


Gaston Starreveld, bekend van tv-shows van de Postcode Loterij en als voice-over van tv-show als The Price is Right, geniet van een riant salaris. Dat bevestigt hij in weekblad Weekend. Starreveld, die ook in te huren is door bedrijven en actief is als dj, is open als hij gevraagd wordt of hij meer verdient dan de premier. Al wist hij het antwoord niet meteen zelf. “Mijn vrouw doet de financiën, ik zal het even vragen. O, ze zegt dat ik er iets onder zit“, vertelt hij in het tijdschrift.

Toch verdient Starreveld als BN’er ook veel in natura. “Ik zal niet onder stoelen of banken steken dat, als ik iets voor elkaar wil krijgen – of dat nou in een winkel of een bedrijf is – de onderhandelingen makkelijker gaan dan als ik onbekend zou zijn.”

Hij noemt een paar voorbeelden. “Als ik in een restaurant zit, krijg ik vaak iets van het huis, maar daar vraag ik niet om. Bij de aanschaf van een auto krijg ik altijd veel korting, maar als mij dan om een tegenprestatie wordt gevraagd, zoals hun kerstpakketten op een leuke manier uitreiken, dan doe ik dat.”

“Ik zorg altijd dat er wisselgeld is“, besluit hij.