Results 1 to 7 of 7

Thread: Хардуер за размяна на cacheex?

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    06-08-2011
    Location
    London / Пловдив
    Posts
    147
    Uploads
    0

    Question Хардуер за размяна на cacheex?

    Никъде не се спомена за кеш размените какъв е минималния хардуер или оптималния . То е ясно ,че колкото повече- толкова повече ама все пак ???

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Хардуер за размяна на cacheex?

    Зависи колко линии ще разменяш и до кои хоп ще получаваш и ще пращаш кеш също тези с които разменяш колко кеш ти дават.

    Най-важен е процесора RAM паметта не е важна 512 MB стигат.

    Според мен минимума е 2.8 GHz pentium или AMD.
    Другото е интернета минумум 2 Mbits upload и download ги отпишете само за това. Значи интернет с минимум 4 Mbits upload.

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Хардуер за размяна на cacheex?

    Колеги за жалост компютъра ми издъхна, събра се толкова кеш че процесора удари в ограничителя за постоянно. Сега от тук на къде?

    Варианти:

    1. Да си пиша с хората с които разменям, да ме ограничат по caid само до операторите които гледам.

    2. Свалям с един хоп надолу така ще имам по качествен кеш и мога да разменям още.

    3. Оглеждам се кои размени ми пращат малко количество кеш и стабилност, махам ги намирам оптимален лимит и спирам да разменям.

    В момента временно свалих по хоп, на 1 хоп съм вече, но така губя кеша от хората които имат отделен оскам за кеш. Варианта е да пусна хоп 2 на хората които са с такава настройка, а тези с смесената да оставя до 1.

    Кажете си мнението по въпроса.

    Относно за компютър с по мощен процесор, точно в момента няма как, но в близко бъдеще ще го направя.

  4. #4

    Re: Хардуер за размяна на cacheex?

    Ако oscam-а за размяна на кеш и oscam-а за обикновени размени са ти на една физическа машина можеш да ги разделиш т.е. единия oscam да го преместиш на друга машина.
    При мен 2-та oscam-а работят на една физическа машина и събота вечер натоварването на процесора достига 100%(процесора ми е Pentium 4 на 2.8GHz) и поради тази причина и аз се замислям да премина на такъв вариант.
    Според мен това е най-удачния вариант тъй като и хардуера не е скъп и няма да намалее обема на cache-а.

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Хардуер за размяна на cacheex?

    Quote Originally Posted by iivailo View Post
    Ако oscam-а за размяна на кеш и oscam-а за обикновени размени са ти на една физическа машина можеш да ги разделиш т.е. единия oscam да го преместиш на друга машина.
    При мен 2-та oscam-а работят на една физическа машина и събота вечер натоварването на процесора достига 100%(процесора ми е Pentium 4 на 2.8GHz) и поради тази причина и аз се замислям да премина на такъв вариант.
    Според мен това е най-удачния вариант тъй като и хардуера не е скъп и няма да намалее обема на cache-а.
    Да така е логично много, но нямам място за втори компютър, рутера и той ми е пълен и четирите порта са заети. Трябва да слагам switch втори комп. Предпочитам да сменя старият комп с по-мощен. До тогава редуцирах кеша тези колеги които ми дават от смесен оскам, им искам от хоп 1, на другите с отделен до хоп 2 и така нещата пак са под контрол. Какво мислите за такова временно решение.

    Някъде до Load Average 9.00 системата се справя пак си е доста над възможностите на компа, но работи без прекъсване мине ли 11 тогава нещата излизат извън контрол.

  6. #6
    Member
    Join Date
    25-01-2009
    Location
    Лондон
    Posts
    41
    Uploads
    0

    Re: Хардуер за размяна на cacheex?

    И аз имах подобен проблем но не стигнах до претоварване, просто ограничих размените на кеш и оставих най-стабилните. Благодаря на факирастенли и на александро , мисля,че реално няма нужда от повече от 5-6 размени на кеш!

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Хардуер за размяна на cacheex?

    Зависи колко канала искате да гледате от кеш. Например ако гледате само спорт които по принцип се гледа от много хора, няколко линии са добре, но ако искате да гледате спорт, филми, научно популярни и други от различни оператори. Тогава са си нужни голям брой размени.

Similar Threads

  1. Question Хардуер за размяна на линий?
    By turbopower in forum Емулатори и камове за гледане на телевизия
    Replies: 8
    Last Post: 13-12-2012, 10:33:44
  2. Replies: 0
    Last Post: 20-07-2012, 14:18:53
  3. Info Най-добра софтуерна конфигурация за dvb-s;s2 htpc
    By turbopower in forum PC приемници и карти
    Replies: 0
    Last Post: 15-05-2012, 22:51:56
  4. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  5. Айде и аз да разменя с малко българчета :)
    By adskiqt in forum Без реални карти
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2009, 14:38:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •