Concert Rolling Stones live bij UPC


Kabelbedrijf UPC biedt via haar Pay Per View-platform in de nacht van 15 op 16 december het laatste optreden van de nieuwe wereldtournee van de Britse rockband The Rolling Stones live aan haar abonnees aan.

Hiervoor heeft UPC een overeenkomst met producent Endemol gesloten. Endemol exploiteert de wereldwijde interactieve rechten van de 50 and Counting concertreeks van The Rolling Stones. Het live aanbieden van het concert van The Rolling Stones past goed in de nieuwe strategie van het kabelbedrijf waarbij het live aanbieden van evenementen centraal staat.

Kijken kost geld
Wie het concert van The Rolling Stones live via de interactieve mediabox wil bekijken, moet hiervoor wel een digitaal toegangsbewijs te kopen. Op 24 november bood UPC het live-concert van Robbie Williams in de O2 Arena in Londen via Pay Per View aan. Het digitaal toegangsbewijs hiervoor kostte €14,99. Wat de digitale toegang voor het concert van The Rolling Stones kost is nog niet bekend. Het concert heeft de naam One More Shot meegekregen en wordt in The Prudential Center in Newark – vlakbij New York – door The Rolling Stones gegeven. Vanwege het tijdsverschil is het concert in Nederland in de nachtelijke uren te bekijken.


Ook op UPC Horizon mediabox?
UPC zet volgens Pim Hofmeester – manager Video on Demand bij UPC – in het aanbieden van live-evenementen: "Onze klanten willen ook thuis live evenementen mee kunnen maken. Wij kunnen hen dat op een eenvoudige en legale manier bieden. Naast voetbalwedstrijden en andere sportevenementen zullen klanten daarom steeds vaker concerten, opera’s en andere evenementen via Pay Per View kunnen bekijken.” Of het concert van The Rolling Stones ook voor gebruikers van de Horizon mediabox beschikbaar komt is de vraag. Horizon-gebruikers konden geen digitale toegangskaart voor het concert van Robbie Williams kopen.


Andere aanbieders
UPC is de eerste aanbieder die aangekondigd heeft dat men het concert via Pay Per View aan klanten gaat aanbieden. Mogelijk dat nog andere aanbieders volgen. Hierover is op dit moment niets bekend.


Geschreven door: Jarco Kriek