De Hasseltse MVNO Mobile Vikings komt toch naar Nederland. Deze maand al worden de eerste simkaarten voor mobiel internet ter beschikking gesteld.

Mobile Vikings richt zich met prepaidformules op gebruikers van mobiel internet en maakt hiervoor gebruik van het netwerk van KPN Belgium (Base). KPN heeft samen met Concentra ook een klein belang in de onderneming.

Mobile Vikings telt in eigen land bijna 150.000 klanten. In Nederland mikt men op een marktaandeel van 2 procent.

In België levert het bedrijf een abonnement met alleen data voor 12 euro per maand met een datalimiet van 2 GB. Voor drie euro meer kan men 1 uur per dag bellen en duizend sms-berichten versturen. Bellen buiten de bundel om kost minimaal 0,14 en maximaal 0,25 cent.

Enkele weken terug had de Belgische pers al opgevangen dat het bedrijf de grens zou oversteken, maar toen ging men er nog van uit dat het Duitsland zou gaan worden. ‘Tijdens de onderhandelingen bleek dat Nederland het snelst met ons mee wilde denken.’ aldus Hans Similon van Mobile Viking tegenover De Standaard. Duitsland is mogelijk het volgende land.

De komst van Mobile Vikings zou wel eens het begin kunnen zijn van een prijzenslag om de mobiele internetgebruiker, gezien de tamelijk hoge tarieven die de drie grote spelers KPN, Vodafone en T-Mobile nog altijd voor mobiel internet rekenen.