'Skyfall' meest gedraaide plaat op de radio

'Skyfall' van Adele was in november wederom het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat was in deze maand 624 keer te horen op de landelijke publieke en commerciŽle zenders. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware, het bedrijf dat onder meer voor de muziekindustrie registreert welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio- en tv- stations.

'Skyfall' is de soundtrack van de 23e James Bond film Skyfall. Op 20 oktober 2012 steeg deze plaat met stip naar de eerste positie in de Nederlandse Top 40, momenteel staat 'Skyfall' nog steeds hoog genoteerd in de Nederlandse hitlijsten als zowel in buitenlandse hitlijsten.


In de Top 100 staan verder 29 artiesten van Nederlandse herkomst: 12 Nederlandstalige platen en 17 Engelstalige platen. 'This Is Love' van Will.i.am & Eva Simons is hiervan de grootste hit op de 9e positie. De Top 100 wordt verder gedomineerd door buitenlandse artiesten.


Sony Music is marktleider met 23 noteringen in de Top 100, Universal Music volgt met 19 noteringen. SoundAware meet en rapporteert dagelijks het muziekgebruik op de Nederlandse publieke en commerciŽle zenders, onder andere in opdracht van de Stichting Nederlandse Top 40, diverse mediabureau's, platenmaatschappijen en radiostations. [Radio.NL]