Tatjana wordt mogelijk uitgeroepen tot meest irritante BN'er in een tv-commercial. De blondine is in de race voor een Loden Leeuw, de prijzen van consumentenprogramma Radar van de Tros. Tatjana, die reclame maakt voor een fitnessketen, neemt het onder meer op tegen haar ex-collega Patricia Paay.

Ook het supermarktduo Cas Jansen en Jack Wouterse, Winston Gerschtanowitz en Jörgen Raymann maken kans op de titel meest irritante BN'er. Over twee weken is de winnaar bekend.


Voorgaande jaren gingen onder meer Frans Bauer, Joop Braakhekke, Johan Derksen en Louis van Gaal naar huis met de titel en het loden beeldje. De Loden Leeuw wordt niet alleen uitgereikt aan een irritante BN'er, ook irritante bedrijven strijden om een prijs. Dit jaar nemen Simpel, Specsavers, Zalando, de Nederlandse Energie Maatschappij en SIRE het tegen elkaar op.


De ‘beloning’ voor irritante reclames is een initiatief van Radar, dat de prijzen in beide categorieën uitreikt op maandag 17 december. Tot die tijd kan het publiek stemmen via de Loden Leeuw-website.


Genomineerden 2012: Meest Irritante Commercial
Simpel, Specsavers, Zalando, Nederlandse Energie Maatschappij, Stichting Ideële Reclame.


Genomineerden 2012: Meest Irritante BN’er in een Commercial
- Tatjana en haar alter ego sloven zich uit voor sportschool Basic-Fit.
- Cas Jansen en Jack Wouterse laten zich voor het winkelkarretje van C1000 spannen.
- Jörgen Raymann krijgt bezoek van zijn Tante Es in een reclame van Robijn.
- Patricia Paay prijst op ironisch bedoelde wijze het Miljoenenspel aan.
- Winston Gerschtanowitz loopt voor Vodafone te koop met zijn ‘perfecte leven’.


Winnaars voorgaande jaren
- Tot de voormalige winnaars behoren Zalando (nu voor het tweede jaar op rij genomineerd), Postal Gold, Hi en Specsavers (eveneens opnieuw kanshebber).
- Reclamemakende BN’ers die in voorgaande jaren het loden beeldje op hun schoorsteenmantel hebben mogen zetten, zijn onder anderen Johan Derksen, Frans Bauer, Joop Braakhekke en Louis van Gaal. [Radio.NL/Novum]