History on Demand bij UPC


Kabelbedrijf UPC heeft video on demand hoog in het vaandel staan. Vrijwel alle klanten zijn in het bezit van een interactieve mediabox waarmee men toegang tot het video on demand-platform heeft.

UPC was ook de eerste aanbieder in Nederland die video on demand op zenderniveau in de huiskamer van de abonnee bracht. Deze zogenaamde channel on demand-strategie is inmiddels door meer Nederlandse aanbieders overgenomen. UPC heeft echter nog het grootste aanbod van zenders die ook een eigen on demand-omgeving hebben.

Uitbreiding met History on Demand
Het aanbod van on demand-zenders bij UPC is door de toevoeging van History on Demand uitgebreid. Via dit on demand-portaal kan men programma’s bekijken die eerder op History – eerder History Channel genoemd - werden uitgezonden. Het gaat hier onder meer om afleveringen van de series Pawn Stars, American Restauration, Storage Wars en The Univers.


Rode knop biedt toegang
Om toegang tot History on Demand te krijgen dient men de mediabox op SD- of HD-kanaal van History af te stemmen. Via de rode knop op de afstandsbediening krijgt men directe toegang tot de video on demand-omgeving van dit tv-kanaal. Bij de Horizon mediabox - die nog geen rode knop-functionaliteit heeft - kan men via het menu in de video on demand-omgeving komen.


Geschreven door: Jarco Kriek