Results 1 to 2 of 2

Thread: Gijzelvirus verwijderen met HitmanPro.Kickstart

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Post Gijzelvirus verwijderen met HitmanPro.Kickstart

  Gijzelvirus verwijderen met HitmanPro.Kickstart

  Gijzelvirussen (ransomware) zoals het Ukash politievirus zorgen voor veel ellende. Ze infecteren de computer van de gebruiker en gooien de pc op slot. Pas na betaling wordt de computer weer vrijgegeven. Surfright ontwikkelde HitmanPro.Kickstart waarmee zelfs oma zich eenvoudig kan ontdoen van gijzelvirussen.

  Het aantal gijzelvirussen stijgt met de dag. Een bekende is het Ukash politievirus dat een melding van politie, buma/stemra of andere instantie geeft waarin valt te lezen dat de gebruiker in overtreding is doordat er bijvoorbeeld illegale downloads of kinderporno is aangetroffen op de pc. De computer zou daarom geblokkeerd zijn en enkel na betaling van een boete weer worden ontgrendeld. Helaas zijn er genoeg mensen die betalen waardoor het een lucratieve markt blijft voor cybercriminelen.

  Omdat de computer geblokkeerd is en de gebruiker weinig kan, is het verwijderen van zo’n virus niet voor iedereen even eenvoudig. Men moet in een veilige modus de pc kunnen opstarten via bijvoorbeeld een rescue-cd die dan aangemaakt moet worden op een pc die nog niet geďnfecteerd is. In onze workshop lees je manieren om een dergelijk virus te verwijderen.  'Rescue cd's te technisch'

  Volgens Mark Loman van Surfright is het allemaal niet gebruiksvriendelijk genoeg om via rescue-cd's de virussen te verwijderen. Hij wil dat pc-gebruikers, via een opstartbare usb-stick, in een vertrouwde Windows-omgeving de mogelijkheid bieden het virus te verwijderen en ontwikkelde daarvoor HitmanPro.Kickstart, een gratis toeving voor HitmanPro (te koop vanaf 17,95 euro). Het verwijderen van gijzelvirussen, nep antivirussen en andere hardnekkige malware wordt daardoor zou makkelijk dat zelfs je oma het kan zo claimt het beveiligingsbedrijf. In onderstaande video’s wordt getoond hoe je via HitmanPro zo’n usb-stick aanmaakt en hoe je het virus verwijdert.


 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Re: Gijzelvirus verwijderen met HitmanPro.Kickstart


Similar Threads

 1. Politie virus verwijderen in 5 seconden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 15-11-2012, 16:10:54
 2. Olympisch Comite laat Youtube video's verwijderen
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 29-07-2012, 18:50:16
 3. Verwijderen SWR van Ziggo kabel valt slecht
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 27-09-2011, 17:01:22

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •