Facebook Messenger ook voor Facebook-haters

Facebook Messenger wordt logekoppeld van het Facebook-account waardoor ook mensen die niet op Facebook actief zijn, gebruik kunnen maken van de berichtendienst van Facebook.

De laatste dagen ging het gerucht dat Facebook de berichtendienst Whatsapp wilde overnemen. Whatsapp zelf ontkende. De overname zou niet zozeer om de techniek zijn maar om de gebruikers binnen te halen. Als er dus inderdaad geen overname plaatsvindt dan moet Facebook op een andere manier proberen om de gebruikers van Whatsapp over te halen naar Facebook Messenger en de loskoppeling van het Facebook-account zou daar een goede eerste stap in zijn. Het gerucht dat ook Android-gebruikers binnenkort de knip moeten trekken om Whatsapp te gebruiken, helpt Facebook Messenger wellicht ook al aan wat overstappers.

Gebruikers hoeven nu, net als bij Whatsapp, nu enkel een naam en telefoonnummer in te voeren om berichten en fotoís te kunnen versturen. De update van Facebook Messenger komt als eerste uit voor de Android-app, iOS volgt later. Wij in Europa zouden de update volgende week mogen verwachten, gebruikers in India, AustraliŽ, IndonesiŽ, Venezuela en Zuid-Afrika kunnen er deze week al mee aan de slag.

[Via: PCM]