Gmail-app vernieuwd voor iOS en Android

De Gmail-app is vernieuwd voor Android en iOS. De Android-versie heeft slechts een paar kleine verbeteringen maar de iOS-versie (2.0) is geheel opnieuw gebouwd.

Google heeft naast de nieuwe YouTube-app ook een nieuwe Gmail-app uitgebracht voor iOS. Vorig jaar ging het nog even mis toen de officiële Gmail-app uitkwam voor iPhone en iPad. Hopelijk hoeft hij deze keer niet uit de Store worden gehaald. De applicatie heeft een nieuwe layout en toont profielfoto’s bij berichten en ondersteunt ‘infinite scrolling’ (je kunt door blijven scrollen tot je een ons weegt).

Wie zoekt in de Gmail-app merkt dat Google nu ook gebruik maakt van Instant Search waarbij er al zoekresultaten worden getoond ten tijde van het typen van de zoekwoorden. Ook is het mogelijk om te reageren op Google+ berichten direct vanuit de applicatie. Wat vooral handig is, is dat de app meerdere accounts ondersteunt (maximaal 5) en je daar net als in de Android-app makkelijk tussen kunt wisselen. De Android-app werd eerder deze week al van een update voorzien en toont nu miniatuurafbeeldingen van bijgevoegde foto’s onder een bericht waarop je kunt klikken voor een vergroting. Zijn er meer foto’s bijgevoegd dan kun je daartussen bladeren.

Gmail voor iOS vind je hier en voor Android vind je hier.

[Via: Websonic]