Twee Australische radiodeejays hebben het Londense ziekenhuis waar Kate ligt in verlegenheid gebracht. De twee belden naar het ziekenhuis King Edward VII en deden zich voor als de Britse koningin Elizabeth en prins Charles. Ondanks de slechte imitatie van de Britse royals kreeg het duo een zuster die Kate verzorgt aan de lijn.

De nerveuze verpleegster laat onder meer los dat Kate ernstig uitgedroogd was toen ze werd opgenomen, maar dat haar toestand stabiel is. Ook laat de zuster los dat de 30-jarige hertogin veel slaapt, maar moeite heeft in slaap te vallen in een ziekenhuisbed. De deejays die de grap uithaalden waren Mel Greig en Michael Christian van 2Day FM uit Sydney.


"Dit is een incident dat we ten zeerste betreuren", laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten aan de BBC. "Het was een flauwe grap."


Het ziekenhuis, dat bekendstond vanwege de goede waarborging van de privacy van bekende patiŽnten, heeft inmiddels maatregelen genomen. Alle telefoontjes worden doorverwezen naar St. James's Palace, dat de woordvoering voor Kate en haar man prins William verzorgt. [Novum/Radio.NL]