Instagram verminkt fotoweergave voor Twitter

Instagram is gestopt met de Twitter cards-integratie waardoor het bekijken van Instagram-foto’s nu problemen kan opleveren. Wanneer een Twitteraar op een tweet met een instagram-link klikt, worden foto’s vaak niet volledig weergegeven. Het toevoegen van Instagram-foto's kan nog wel.

Instagram wil dat foto’s voortaan op de website van Instagram worden bekeken omdat die daar nu geschikt voor is gemaakt door bijvoorbeeld de webprofielen. Hierdoor kunnen de kijkers van de foto direct interactie hebben met de foto’s in plaats dat ze het via Twitter bekijken. Twitter cards zou een tijdelijke oplossing zijn geweest omdat Instagram website nog niet geschikt was.

De relatie tussen Instagram en Twitter lijkt bekoeld te zijn nadat Instagram door Facebook werd overgenomen. Twitter legde het gebruik van de Twitter-api al aan banden waardoor het zich ook voor een deel afsloot voor Linkedin. Voor Instagram werd de ‘Find Your Friends-optie uitgezet waarmee Instagram-gebruikers via Twitter-accounts hun vrienden konden vinden. Onlangs kwam ook naar buiten dat Twitter bezig zou zijn om eigen fotofilters te gaan aanbieden.

[Via: TGDaily]