Bring It on Again
20:30 - 22:20 op RTL5
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 3.9 (2447 stemmen)
Met Anne Judson-Yager, Bree Turner, Kevin Cooney e.aWanneer een aantal nieuwe studenten niet in het cheerleading team van hun school kan komen, vormen ze noodgedwongen hun eigen team. Ze bereiden vervolgens een cheer-off voor.


Someone Like You...
20:30 - 22:30 op RTL8
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (7904 stemmen)
Met Ashley Judd, Greg Kinnear, Hugh Jackman e.aTalkshow-producer Jane Goodale heeft een relatie met Ray. Wanneer ze door hem wordt gedumpt begint ze een studie naar het gedrag van mannen.


Harry Potter and the Order of the Phoenix
20:30 - 23:20 op SBS6
Avontuur (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.4 (75789 stemmen)
Met Daniel Radcliffe, Harry Melling, Jason Boyd e.aHarry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars opgericht door Dumbledore, de Order of the Phoenix, deze proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van die Order blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Hogwarts. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares verweer tegen de zwarte kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten, Dumbledore's Army. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Black, die wordt gemarteld door Voldemort...


The American
20:40 - 22:25 op Canvas
Misdaad (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (50537 stemmen)
Met George Clooney, Irina Björklund, Lars Hjelm e.aJack (Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Nederlandse Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllish klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?


Austin Powers: International Man of Mystery
21:00 - 22:55 op Comedy Central
Actie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (62183 stemmen)
Met Mike Myers, Elizabeth Hurley, Michael York e.aAustin Powers is overdag een hippe modefotograaf in het London van de jaren ’60. ‘s Nachts is hij een geheim agent van de Britse geheime dienst. Wanneer in 1967 zijn grootste vijand, Dr. Evil, besluit om zich te laten invriezen voor 30 jaar, doet Austin net hetzelfde. Dertig jaar later keert Dr. Evil terug en de Britse geheime dienst roept Austins hulp in.


First Blood
22:00 - 23:45 op RTL7
Actie (1982) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (40865 stemmen)
Met Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy e.aJohn Rambo heeft gevochten in Vietnam en komt terug in Amerika. Hij heeft moeite om te integreren in het burgerlijk leven en voelt zich een buitenstaander. Hij wordt continu gevolgd door sheriff Teasle die Rambo niet vertrouwt. Rambo wordt onschuldig opgepakt en gevangen genomen. Hij ontsnapt en vlucht de bossen in. De sheriff achtervolgt Rambo maar kan hem niet te pakken krijgen. Daarom roept hij de hulp in van kolonel Trautman die Rambo heeft opgeleid. Rambo voelt zich bedrogen en verraden.


Bring It On: Fight to the Finish
22:20 - 00:25 op RTL5
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (2898 stemmen)
Met Christina Milian, Vanessa Born, Gabrielle Dennis e.aCheerleader Lina Cruz hoopt met haar team de Spirit Championships te winnen. Als haar moeder echter hertrouwt moet ze meeverhuizen naar Malibu, waar ze te maken krijgt met een nieuw huis, nieuw stiefzusje en het ergste van alles: een nieuw cheerleaderteam dat niet kan tippen aan haar oude groep.


Bowy Is Binnen
23:15 - 00:10 op NED2
Drama (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Jim Deddes, Sallie Harmsen, Anna Raadsveld e.aVier vrienden bezoeken een openluchtfeest. In de rij voor de kassa raken ze elkaar kwijt. In de opeengepakte menigte ontstaat paniek en er voltrekt zich een ramp. Alles komt op scherp te staan: hun onderlinge verhoudingen, de manier waarop ze reageren en hoe ze eruit tevoorschijn komen. Een van de vrienden komt om het leven, de anderen worden als held, slachtoffer of schoft gezien. Maar misschien is de werkelijkheid genuanceerder?


The Shipping News
23:20 - 01:10 op Eén
Drama (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (14502 stemmen)
Met Kevin Spacey, Julianne Moore, Judi Dench e.aQuoyle is een zwijgzame veertiger zonder veel zelfvertrouwen. Hij trouwt met Petal, de eerste de beste vrouw die zich aandient, maar het huwelijk blijkt een mislukking. Wanneer Petal om het leven komt bij een auto-ongeluk, keert Quoyle met zijn tante en dochter terug naar zijn geboortegrond Newfoundland, een woest en ijzig eiland voor de Canadese kust.


Paranoid Park
00:10 - 01:30 op NED2
Drama (2007) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.1 (6597 stemmen)
Met Gabe Nevins, Daniel Liu, Taylor Momsen e.aEen 16-jarige skater heeft het al moeilijk genoeg in zijn adolescente leven, met bovendien ouders die in scheiding liggen en een vreemd soort relatie met een cheerleader. Om de situatie nog flink te verergeren doodt hij per ongeluk een bewaker terwijl hij op Paranoid Park aan het skaten is. Hoewel het niet echt zijn schuld is, durft hij het voorval niet op te biechten en het lijkt makkelijker er gewoon nooit meer over na te denken. Maar er knaagt iets en hij besluit zijn gedachten op papier te zetten.


Comet Impact
00:45 - 02:55 op SBS6
Drama (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 4.9 (338 stemmen)
Met Cristian Solimeno, James Wilby, James Cosmo e.aEen kleine komeet stort voor de Ierse kust in zee en veroorzaakt een verwoestende Tsunami. Wetenschappers van de NASA proberen te achterhalen waarom ze deze komeet niet zagen aankomen en komen terecht in hun grootste nachtmerrie: een andere, gigantische, komeet zet koers richting aarde en ze denken dat hij zal inslaan in de Verenigde Staten.


Phantoms
01:40 - 03:10 op BBC2
Thriller (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 5 (6912 stemmen)
Met Ben Affleck, Peter O'Toole, Rose McGowan e.aHet vredige stadje Snowfield in Colorado lijkt wel uitgestorven. Het tegendeel is waar, het is maar de vraag of de bezoekers, de twee zusjes Lisa en Jenny, het stadje levend kunnen verlaten.